Aquest dimecres no és un dia qualsevol. Perquè aquest dimecres és 14 de febrer, Sant Valentí, el Dia dels Enamorats pels anglosaxons i a bona part de les espanyes. A Catalunya ens agrada molt més el 23 d'abril, Sant Jordi, com a representació de l'amor entre parelles, roses i llibres a tutiplén, però anem al que anem. Aquest 14 de febrer, les parelles es fan regals, se sorprenen amb obsequis, rams de flors i sorpreses romàntiques. Les parelles que s'estimen, és clar. No sabem si és el cas (no fa pinta) de Felip i Letícia.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Felip i Letícia GTRES

Els monarques passaran aquest Sant Valentí a Catalunya, potser així se'n lliuren de fer-se regals, ja que aquí no se li dona massa importància, com dèiem, a aquest dia. Difícilment el Borbó li farà a Letícia un regal com el que la va emocionar fa uns anys, tal dia com avui, quan un ciutadà anònim, en un acte institucional dels reis, li va regalar a l'asturiana un petit globus en forma de cor. No sembla aquest el 14 de febrer més ple d'amor a Zarzuela. L'escàndol Del Burgo, amb els missatges i fotos publicats per l'examant de Letícia, l'empresari navarrès, han establert damunt els caps reials l'ombra de l'adulteri, i per molt que facin el paperot, no sembla que el matrimoni passi els seus millors dies.

DL u548097 039
Felip i Letícia / GTRES

Felip no sembla enamorat de Letícia i cada dia que passa demostra el respecte que li fa i com tem les seves demostracions de mala bava, d'ordre obsessiu, de control total que sempre vol tenir. Felip sap que quan una cosa no es fa com a Letícia li agrada, ja et pots posar a córrer o a amagar-te darrere les cortines de palau. I ara ho hem tornat a comprovar. Amb quin motiu? Amb uns plafons, unes escultures dedicades als reis als jardins de Zarzuela. S'acaben d'instal·lar uns retrats dels reis. No ens referim a les fotos d'Annie Leibovitz, sinó a unes escultures d'un artista mallorquí, Lolo Garner, uns regals als monarques. Sengles figures en acer de grans dimensions, amb el rei posant una evident cara de fàstic en detectar la imatge de la seva dona a la llunyania. 

escultura felip
Escultura de Felip / GTRES
Letizia retrato GTRES
Escultura de Letícia / GTRES
Felipe cara rara GTRES
Felip / GTRES

Felip, amb la cara paga. Però encara és més sucós el que explica Vanitatis. Fa tres anys, el 2021, l'autor els hi va regalar l'escultura del rostre de Felip, de 2,20 metres d'alt, 2 metres d'ample i 400 kilos de pes. La Casa Reial va instal·lar-la l'estiu passat als jardins, i des de fa uns dies, la de Letícia l'acompanya. Però és sensacional saber que l'artista li va dir al rei: "Majestad, la escultura de su esposa me ha quedado mejor y creo que ha superado a la suya", probablement per fer-li la rosca al monarca. I què va dir ell? Una expressió que li va sortir de dins, que demostra el terror que li provoca la possibilitat que Letícia s'emprenyi: "Más nos interesa a los dos que le guste"... No cal afegir res més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!