Punt final a les 17 parades dels reis Felip i Letícia per Espanya. La gira de juliol ha acabat a Astúries, terra de Letícia i principal títol nobiliari de la princesa Elionor. Els reis han visitat un munt d'escombraries, tota una premonició del que els espera ara amb el cas Joan Carles de corrupció a la Corona. Zarzuela no ha calculat l'efecte que l'última imatge de la gira fos al Centro de Tratamiento de Residuos Cogersa, a Gijón.  La Corona entre muntanyes de merda:

reis merda efe

felip leticia escombraries EFE

Els reis entre bosses d'escombraries a Astúries, EFE

Una altra imatge poderosa ha presidit la visita final dels reis. Passegen prop de l'Elogio del Horizonte, escultura icònica de Chillida a la costa asturiana. En el trajecte hi ha panells informatius amb una particularitat, estan escrits en bable, la llengua pròpia d'Astúries. Ni Letícia, nascuda a Oviedo, s'ha aturat  a llegir-los. En tota la gira Felip no ha pronunciat ni una sola paraula en cap de les llengües cooficials. Ni català, ni euskera, ni gallec ni cap de les altres llengües. Lamentable. Així passa Letícia del bable.

chillida reis CR

reis bable CR

leticia bable EFE

Plafons en bable: "Construyir conocimientu", GTRES

Els plafons diuen "Construyir conocimientu" en la llengua asturiana però els reis ni la llegeixen ni la fan servir. Els fa mandra. L'única que sap idiomes és Elionor. Els reis tanquen la gira amb banderes només espanyoles i amb fotos amb tots els presidents excepte un: Quim Torra.