Hi ha parelles que es diuen amore, carinyo, cuchifufi o cuqui. D'altres prefereixen emprar diminutius del propi nom. No sembla que cap d'aquests sobrenoms ensucrats convenci prou Joan Carles i Sofia a l'hora de referir-se mútuament. Tot el contrari.

sofia i joan carles

Joan Carles i Sofia (GTRES)

Que els emèrits no se suporten és un fet sabut. Que no es dirigeixen la paraula, també. Els dos estan millor separats l'un de l'altre. Com més lluny, millor. Ja fa segles que, quan Juanito vivia a Zarzuela, dormien en llits separats. De fet, Pilar Eyre assegura al seu imprescindible llibre Yo, el rey, que la parella no s'enllita des que va néixer el seu fill petit, Felip, que, en ser home, ja tenien la feina feta de la descendència i no havien de passar mai més pel mal tràngol de fer sexe l'un amb l'altre. Però encara van sortint coses noves sobre un matrimoni que riu-te'n tu d'Els Ropper

pilar eyre assenyala TVE

Pilar Eyre (TVE)

L'escriptora ha visitat Islàndia d'Albert Om on ha seguit obrint el pot de les essències com només ella sap fer-ho. Sempre que parla en deixa caure alguna que no sabíem. Ho ha fet parlant d'un Jordi Pujol més tafaner que mai interessant-se pels affaires eròtico-festius de Joan Carles. I ho ha fet també quan ha parlat d'una seqüència vergonyosa entre els emèrits, i en públic. Explica la periodista que, en matèria d'amants, "Al principio, Doña Sofía sufría mucho porque Sabino, el jefe de la Casa Real, se lo contaba todo con pelos y señales. Mejor dicho, no se lo contaba: ella le soltaba un nombre y según la cara que ponía Sabino, ella ya sabía si era verdad o no".

Sofia mirada Joan Carles GTRES

Joan Carles i Sofia (GTRES)

Però d'allò no en queda res, ni dolor, ni preocupació, ni gelos, ni ràbia. Ara regna el passotisme: "Ahora la reina ya siente indiferencia absoluta, ya tiene callo. La indiferencia es absoluta por ambos lados". Li pregunta Albert Om si ara que el fugit ha marxat a amagar-se a Abu Dhabi, "encara mantenen converses o videoconferències?"... Eyre no deixa lloc a dubtes: "Eres un romántico Albert. Juan Carlos y Sofía creo que no se hablan desde 1968, cuando nació el príncipe Felipe y rompieron intimidad conyugal". Des d'aleshores, habitacions separades, veure's amb prou feina en actes oficials, i intents mutus de separació. Ara, el que faci l'un o altre els hi rellisca, "pero hubo épocas en las que incluso se llevaban mal. Gente próxima al rey le ha oído llamarle 'idiota' a la reina en público. Y ella contestarle 'stupid' en inglés"Això és amor i la resta són tonteries.

joan carles sofia no es miren GTRES

Sofia i Joan Carles (GTRES)

Ens pensàvem que quan els monàrquics s'omplen la boca dient la paraula V.E.R.D.E es referien a l'acrònim de Viva El Rey De España. Ara hem sabut que els que es posaven verdes de veritat eren la parelleta de Borbons.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat