Si encara no tenen el llibre de Pilar Eyre sobre el rei Joan Carles, ja triguen. Des que es va publicar, encapçala les llistes dels llibres més venuts. I per alguna cosa serà. Una delícia llegir-lo i una delícia escoltar l'escriptora parlar sobre la seva criatura. Perquè Eyre té l'habilitat de deixar anar sempre alguna cosa poc coneguda sobre el tema que domina a la perfecció, els Borbons, en alguna de les entrevistes que li fan amb motiu de la publicació de Yo, el rey.

llibre eyre

I ara ha tornat a passar. Entrevistada per Albert Om a Islàndia a RAC1, Eyre ha deixat caure algunes sucoses anècdotes encara no explicades. Per exemple, que una dona andalusa l'ha trucat indignada perquè no apareix entre el reguitzell d'amants que se li atribueixen a l'emèrit. O quan JC es feia el suec i preguntava a la seva cort d'aduladors: "Pero, ¿esto es robar?", i aquests li responien: "No, hombre no, su majestad, os lo merecéis, con todo lo que habéis hecho por este país"

pilar eyre viva la vida t5

Pilar Eyre (Telecinco)

Eyre, com a catalana, també ha parlat d'algunes relacions entre el monarca i destacades personalitats de Catalunya. "Yo he hablado con presidentes de la Generalitat, como Montilla, que me decía que cuando viajaban a los países árabes e iban con el rey, todo salía, los empresarios querían que fuera el rey, porque les recibían con alfombra roja y los negocios salían". Ha parlat amb Montilla i també amb Jordi Pujol. Li pregunta Albert Om per l'època en la qual Pujol parlava molt del rei, i molt bé: "Ells dos tenien molt bona relació, oi?".

pujol i joan carles

Jordi Pujol i Joan Carles (Efe)

DL a00027828

Jordi Pujol i Joan Carles (GTRES)

Eyre explica en el llibre la relació que van tenir ("Pujol explicaba que nadie entendía tan bien el hecho catalán como Juan Carlos, y en su despacho tenía un retrato de don Juan Carlos"), però afegeix que ella va anar-lo a veure fa dos o tres anys quan tot el món anava ple del tema Corinna. Per això és força curiós imaginar la situació viscuda per l'escriptora amb un tafaner Pujol sobre els embolics de faldilles del Borbó. Imitant la peculiar manera de parlar de l'expresident de la Generalitat, Eyre revela què li va dir: "Escolti, escolti, i això de la Corinna, què? Perquè és clar, jo sabia que li agradaven molt les dones, però lo de la Corinna exactament, què? Cuente, cuente".

pujol i joan carles xerren

Jordi Pujol i Joan Carles (Efe)

Cuente, cuente... I vaja si Pilar Eyre ho ha explicat. Un llibre imprescindible que segur que Pujol ja té a la tauleta de nit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat