Ahir, el president espanyol Pedro Sánchez demanava a Joan Carles I que donés explicacions si tornava a Espanya. Però lluny de les paraules, els fets demostren com els socialistes estan afavorint el rentat de cara del borbó. De fet, els socialistes han estat, juntament amb PP, Vox i Ciutadans, els responsables de votar en contra per saber si es va pagar amb diners públics el silenci de la vedette Bárbara Rey per no publicar que era l'amant de Joan Carles I.

"El PSOE vota al Senat en contra de la compareixença de Bárbara Rey. No és que s'oposin reiteradament als ideals socialistes, obrers, republicans o demòcrates, és que no deixen d'insultar centenars de milers de víctimes de l'Espanya Negra que encara ens governa", això és el que ha escrit Luis Gonzalo al seu twitter, un exmilitar madrileny que ha denunciat de forma reiterada les pràctiques, encara ara, franquistes, dins aquest cos i la corrupció de tot l'organisme.

MILITAR

El mateix Gonzalo explica el per què de posar llum a totes les corrupteles: "L'abril del 2014 vaig decidir fer un pas endavant per denunciar tot allò que succeïa habitualment al món militar i que resultava desconegut per a una gran majoria de la ciutadania: assetjaments, abusos, privilegis anacrònics, corrupció, predomini d'ideologies extremes… Perquè, contràriament al que molts encara avui creuen, l'Exèrcit espanyol només va patir en els darrers quaranta anys una lleugera adequació estètica que li permetés mantenir les seves estridències i extravagàncies el màxim temps possible. Per això, a l'Exèrcit espanyol hi ha pràctiques que, si bé no han quedat completament eradicades, sí que són marginals, com les agressions físiques, però la gran majoria de males pràctiques perduren de forma gairebé inalterable a la foscor de l'interior de les casernes, on la ciutadania ja no hi accedeix des de fa dues dècades".

Si ens fixem en el darrer exemple que cita, el de l'afer Bárbara Rey i Joan Carles, cal recordar que des del mateix CNI s'ha acceptat de la mà de tot un exdirector general que Bárbara Rey cobrava de l'antic Canal 9 valencià, és a dir una televisió pública, per tornar-li el favor del seu silenci. Era una incògnita saber què faria el PSOE però ara sembla evident que no vol aixecar més estores.

D'aquesta manera, Bárbara Rey no compareixerà al Senat per parlar dels fons reservats que suposadament va rebre per no fer pública la presumpta relació que va mantenir amb el rei Emèrit Joan Carles I. La decisió està en mans de la taula de la comissió d'Interior del Congrés, després que la presidència de la Cambra alta, que ostenta el socialista Ander Gil, tramités la petició de Compromís seguint els tràmits marcats, que passa per remetre la sol·licitud a l'òrgan rector de la Comissió d'Interior, on el PSOE compta amb tres dels cinc membres.