Ho venien com una excusa oficial però la reina Sofia prou bé que ho sabia. Tot i això, no podia evitar el malestar i la ràbia de veure com el seu marit, el rei Joan Carles I, li disfressava a la seva cara el motiu de les seves escapades. 'La Vecina', com es coneixia a Corinna Larsen entre els treballadors de la Zarzuela, passava llargues estones i Joan Carles sempre donava la mateixa explicació quan volia marxar: anava de cacera. Però no només la que tots coneixem a Botswana, sinó també la que feia per les instal·lacions de El Pardo.

Pavellon Caza

Pavelló de caça de Joan Carles I, @pinterest

Els diaris d'aquella època, a principis de l'any 2000, ho recollien: "Sofia està molt disgustada per la seva afició a la caça", escrivia el diari El Mundo. L'any 2007, Joan Carles va ordenar construir un pavelló de caça per, encara més, poder justificar les seves escapades. Allò va fer enfadar molt la reina Sofia. En plena crisi econòmica, l'emèrit actual va ordenar una construcció d'un edifici de 1.700 metres quadrats que va arribar a costar 3,4 milions d'euros. Patrimoni Nacional va assumir les despeses del capritx del rei. Una majestuosa primera planta carregada de caps d'animals penjats per les parets presidia l'entrada. L'empresa constructora encarregada va ser Condisa, del president Juan Antonio Carpintero Ortiz que va ser rebut amb un tracte preferent l'any 2011 coincidint amb l'aniversari dels 50 anys de la seva empresa, Grupo Ortiz.

Palacio Real

Fauna animal de La Angorrilla, @patrimonionacional

La Angorrilla, el niu d'amor i sexe

L'amant del rei va viure des de l'any 2008 fins el 2012 a La Angorrilla. Una finca envoltada d'un entorn ideal per la cacera que el dictador Franco va transformar en un dels seus refugis durant el seu mandat. Anteriorment, també va ser un centre de reunions de la Segona República i fins i tot es va allotjar el pintor Joaquim Sorolla l'any 1906. La seva filla Maria patia turbeculosi i a través d'uns amics li van cedir l'espai durant un temps.

Per assegurar que Corinna tindria totes les comoditats assegurades, l'any 2004 es va ordenar "adequar la conservació i millora de les cases forestals de El Pardo". Entre elles, hi ha La Angorrilla i la inversió inicial va ser de 288.964 euros tal com explica El Español. A aquesta també s'han de sumar les finques Águila Alta, la Quinta, Somontes i Casa Quemada.

Vistes angorrilla

Vistes de Madrid des de La Angorrilla

Sofia havia de veure el descrèdit rebut davant de tothom un dia rere l'altre. Allà, l'excusa de la caça animal també seguia vigent. Agafava la moto i l'aleshores rei d'Espanya es passava tot el dia anant i venint de la Zarzuela a El Pardo. Envoltada de 4.000 cabres, 500 porcs senglars i 4.600 cérvols, Joan Carles s'assegurava poder donar l'excusa de la caça si anava a La Angorrilla. Però era un secret a veus. Allà, Corinna tothom la coneixia amb el nom d'Ingrid. Les reformes d'adequació es van basar en construir una piscina o posar xemeneies de marbre. I ara, com una metàfora del que està sent la figura de Joan Carles I en aquests moments, ha quedat completament abandonada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat