Any 2001. 25 d'agost. Casament de Haakon de Noruega i Mette-Marit. Entre els assistents, un jove príncep Felip, feliç i enamorat d'una noia del país, Eva Sannum. Ella, com que no tenia sang blava ni pertanyia a cap membre la reialesa, seia allunyada de l'actual rei. Però els fotògrafs van poder immortalitzar una imatge que passarà a la història de la monarquia, la d'ella somrient amb el seu vestit de seda blau i "escote de infarto" com van definir les revistes del cor de fa 17 anys.

eva sannum3

GTRES

Felip i Sannum ja havien esquiat junts o anat a sopar, però el ball del casament dels hereus noruecs va ser el primer esdeveniment oficial on se'ls va veure junts. Una imatge que va donar la volta al món i que molts van considerar el pas previ per un anunci de casament reial. Però res més lluny de la realitat.

Aquella imatge, aquell vestit, i aquell escot, van suposar el principi de la fi 

La premsa noruega va considerar que la peça dissenyada per Nora Farah era digna d'una futura reina. Però a l'Espanya d'aquella època, va considerar-se inapropiada. La monarquia encara tenia credibilitat i encara no s'havia obert del tot el bagul dels escàndols. A Joan Carles encara li funcionava la doble moral, tot i tenir amants per tot arreu, i, només 4 mesos després de la foto, va aconseguir pressionar el seu fill perquè ho deixés estar amb Sannum, tot i que ni era la voluntat ni de Felip ni de la reina Sofia.

eva sannum

Efe

El puritanisme i la pressió social va fer que es trenqués la relació entre l'espanyol i la noruega. Qui sap que hagués passat si Felip hagués continuat amb ella i no s'hagués casat amb Letícia. Potser la situació a la monarquia hagués estat la mateixa, caient pel seu propi pes com una institució anacrònica que no té cap mena de justificació. Ara veiem l'actual reina, sense anar més lluny, a Palma, lluint un look que molts han criticat per inapropiat i excessivament sexy.

leticia top de setí efe

Efe

Però d'ella no ha dit res, ni s'atreveix a dir-ho, el rei Joan Carles, que ja té prou problemes. Eva Sannum, lluny dels Borbons, va seguir amb la seva vida, es va enamorar i va tenir dos fills a Noruega, on treballa com a directora creativa d'una agència de comunicació. Feia temps que res se sabia d'ella ni se l'havia vist en cap acte públic. Fins ara, quan ha assistit al funeral pel diplomàtic Thorvald Stoltenberg, que ha mort als 87 anys. 

eva sannum2

GTRES

L'exministre de Defensa noruec tenia molt bona relació amb la família de Sannum i amb ella mateixa, i de fet, també va ser a l'enllaç on la model va lluir l'escot que tant va indignar la Corona espanyola.