Letícia posa punt final a les seves vacances de, atenció, cinc setmanes. L'1 d'agost va començar la seva estada a Marivent, Mallorca i no ha estat fins el 6 de setembre que ha presidit un acte oficial, “Premios Retina ECO”, organitzats pel diari El País en la lluita pel canvi climàtic. Mes i mig de vacances. 

Com cada any, ha dividit les vacances en dues parts, totes pagades pels contribuents: les de Mallorca i les secretes, de les quals per alguna estranya raó no se n'informa ni a posteriori. L'excusa no és la seguretat sinó l'opacitat. Marca de la Casa (Reial).

Letícia reapareix amb un look que ha fet parlar, per la morenor de les espatlles a l'aire, bronzejada tirant a cremada, i per la primor de la dona del cap de l'Estat: marcant tots els ossos de la clavícula. El vestit amaga els bíceps però mostra el coll molt marcat:

letizia morena huesos GTRES

letizia pose de siempre, efe

Letícia en la postura de sempre, GTRES/EFE

Així ha reaparegut després de vacances, com de dol per la mort de la seva àvia a l'estiu. Negre total i la postura excessiva de sempre: braços en forma de croissant, amb les mans agafades, com els culturistes. Té un braç que sembla d'aixecar peses.

La premsa diu "Letizia ha aprovechado para lucir una parte muy sexy y femenina de la mujer: la clavícula. El evento es de tarde/noche, por lo que es un outfit de lo más acertado. El vestido se ciñe a la cintura, mostrando una silueta muy estilizada" (Diez minutos). La clavícula marcada com una escultura grega. Es diu vigorèxia.

letizia premios EFE

letizia ceñida efe

Letícia cenyida, EFE

La premsa afí es rendeix al vestit cenyit que cap altra reina a Europa gosa vestir. La nèmesi de Màxima d'Holanda és aquesta Letícia cenyida: "Para su rentrée a las actividades oficiales, Letizia ha escogido un vestido negro que le sentaba como un guante y remarcaba su atlética figura: con un gran escote en V que le dejaba los hombros al aire, la cintura marcada y la largura era midi, por supuesto muy en tendencia, como todo lo que suele llevar".

Cap dona no anava vestida com la reina Letícia. O s'equivoquen totes o s'equivoca ella. La directora d'El País Pepa Bueno i la ministra de Ciència Diana Morant, més tapades amb un negre igual:

letizia pepa bueno efe

Diana Morant, Letícia i Pepa Bueno, EFE

Temporada nova, Letícia vella: més que reina, influencer de moda. Un dia més, no va parlar. 

---

La revista Hola torna a ser la més acrítica i llepona del kiosc: "Personificó la elegancia al escoger el más infalible de los vestidos, aquel icónico little black dress, en un formato de largo medio con detalles distintivos, como los volantes sutiles a lo largo del escote bardot, que deja los hombros ligeramente al descubierto.

Es un modelo que ratifica y extiende la racha de estrenos sin precedentes que comenzó poco antes del verano, y es que se trata de un diseño tan versátil que seguramente lo repetirá en más de una ocasión, como ya ha hecho con otros de sus aclamados vestidos negros".