Cada generació Borbó té el seu propi escàndol de petulància, supèrbia i classisme. La reina Sofia va incomodar unes hostesses de vol quan li van preguntar per les seves filles ¿Cómo están sus hijas? i la dona de Joan Carles va contestar de manera altiva: "Las niñas no sé, pero las infantas están bien". Volia obligar el servei a tractar els senyorets nomenant-los pel títol nobiliari. Lamentable paper de Sofia. Elena de Borbó es va encarar amb uns periodistes que la gravaven com si fos una xoni d'extraradi: "Qué gentuza, Coñazo!". I ara venen els pitjors, els sis cosins d'Elionor. Dels pocs que se salvaven hi ha la cosina petita, Irene Urdangarin. La benjamina de Cristina ha pres el divorci dels seus pares com a excusa per canviar de vida, de filla exemplar a ovella negra. Penja els estudis, diu que no vol estudiar ni treballar i marxa primer a Zarzuela per treure's un carnet de conduir com si fos un títol universitari i ara a Cambodja fent veure que és cooperant mentre fa turisme. Una revista poc sospitosa d'antimonàrquica com Lecturas treu a la llum un incident d'Irene a un restaurant italià de luxe de Madrid aquest hivern, abans de marxar a l'aventura asiàtica.

Irene Urdangarin en Camboya
Irene Urdangarin a Cambodja, Xarxes

 

L'incident l'han confirmat fonts del local a la revista catalana que ho explica amb pèls i senyals: "Irene fue hace unos meses a celebrar el cumpleaños de unos amigos en el italiano Malafemmena. Y aunque todo parecía una cita divertida con gente de su círculo cercano, una velada que transcurría como otra normal, varios testigos pudieron ver cómo algunos de ellos no se comportaron como deberían. La nieta de Juan Carlos tuvo una actitud muy discreta, relajada y educada,pero sus acompañantes fueron bastante desafiantes con los trabajadores del local. Un par de amigos de la hija pequeña de Iñaki Urdangarin fueron bastante impacientes. No contentos con las impertinentes contestaciones que dieron a alguno de los camareros, se atrevieron a increparlos diciendo "vosotros no sabéis quiénes somos", "¿no sabéis quién está aquí?" o "no sabéis con quién estáis hablando.  Ella no dijo nada, estaba muy tranquila comiendo y hablando con otra de sus amigas".

Irene Urdangarin en Camboya
Irene Urdangarin a Cambodja, Xarxes

Una imatge decadent d'una adulta en la línia directa a la successió de la Corona. Els amics íntims, tots marrecs de 18 anys, amb pares multimilionaris però maleducats, amb frases classistes del tipus Usted no sabe quién soy yo. Es creien que per compartir estovalles amb Irene eren més importants. I el paper de la neboda del rei va ser igualment lamentable: no va fer res, ni la va incomodar que els seus comensals fessin servir la seva condició de neboda del rei per humiliar els cambrers. Precisament ella, Irene, que segons va revelar EN Blau i va confirmar Zarzuela tenia previst estudiar Gestió hostalera a Lausanne, per gestionar hotels i restaurants d'alt nivell. Se la suposava sensibilitzada amb la feina dels cambrers, però no. Lecturas pretén deixar-la al marge de l'escàndol però ella era el motiu de la prepotència dels seus amics, l'única famosa de la taula, i no va moure ni un dit, ni retreient als seus íntims amics que s'abstinguessin de fer cometaris similars. Va seguir menjant-se tranquil·lament el seu plat de pasta. Letícia tenia raó: qualsevol fotografia d'Elionor al costat de qualsevol membre d'aquella família és altament tòxica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!