L'any passat va marcar fites importants en la vida de la princesa Elionor després de finalitzar els seus estudis en l'UWC Atlantic College de Gales. Des de la seva formació a l'Acadèmia Militar de Saragossa fins a la seva majoria d'edat, simbolitzada pel jurament de la Constitució al Congrés dels Diputats de Madrid, passant per la Jura de bandera. L'hereva fa passos endavant al seu camí cap al tron.

A mesura que Elionor continua amb els seus deures militars i es prepara per assumir responsabilitats més àmplies, també està fent passos cap a la independència personal. Recentment, s'ha donat a conèixer que ha començat a fer classes de conduir, un pas crucial per a la seva autonomia. Tenir el seu propi cotxe i llicència de conduir li permetrà moure's amb més llibertat, encara que seguirà sota la protecció de les seves escortes.

La princesa Elionor es treu el carnet de conduir

"S'està traient el carnet de conduir", publicava recentment la revista ¡HOLA!. De fet, tenir el carnet de conduir és imprescindible per poder avançar en la formació militar. "Aquest estiu segurament la veurem per l'illa de Mallorca conduint el seu primer cotxe", afegeixen.

Leonor
Elionor 

En previsió d'aquesta nova etapa, el seu avi Joan Carles I havia planejat per a ella. Seguint una tradició familiar que va començar amb Felip, l'exmonarca volia obsequiar-lo amb un cotxe. I així s'ho va plantejar l'emèrit a Zarzuela quan Elionor va complir 18 anys.

Zarzuela rebutja el regal de Joan Carles I a Elionor

Tanmateix, malgrat el seu interès a obtenir el seu primer cotxe, Elionor no va poder acceptar el regal. La reina Letícia i el rei Felip VI van rebutjar rotundament l'oferta. La dubtosa procedència del regal de l'emèrit va ser la raó principal de la negativa dels reis, els qui prioritzen la integritat i la transparència en totes les facetes de la seva vida i la de les seves filles, amb tal de protegir la imatge de la monarquia i el futur regnat de la seva filla.

Felip VI en el seu seat ibiza
Felip VI en el seu seat ibiza

Encara que el model específic del cotxe que Joan Carles I tenia la intenció de regalar a Elionor no ha estat revelat, s'especula que es tractava d'un vehicle d'una marca de luxe. En el passat, el rei emèrit havia regalat un Seat Ibiza a Felip, un gest que reflectia les tendències automobilístiques de l'època a Espanya. Tanmateix, les circumstàncies actuals han portat a un rebuig total de qualsevol regal per part de la família reial cap a l'emèrit.