Elionor està pagant pels pecats del seu pare. Felip és anticatalà mentre la seva filla i successora a la Corona estudia i parla la llengua catalana de manera impecable. L'adolescent és alhora princesa d'Astúries i de Girona i té dos grans actes l'any: els Premis que porten el seu nom a Gijón i els de la Fundació Princesa de Girona a la capital indepe. Des que l'alcaldessa Marta Madrenas de Junts va negar-se a donar-li accés a cap espai municipal que Zarzuela deambula i van canviant la seu dels premis gironins com si fossin uns firaires. Un dia els fan al restaurant dels germans Roca, o l'any passat que en el colmo del ridícul van fer-li lliurar els premis gironins a Cornellà. Girona és territori comanxe pels Borbons. No poden ni trepitjar la ciutat i quan van fer el seu tour per Espanya van haver d'evitar la capital i van triar el Museu Dalí de Figueres i evitar així el contacte amb la gent. Enguany podrien haver tornat a Girona ja que les eleccions municipals les va guanyar el candidat del PSC, però un acord indepe va donar l'alcaldia a la CUP. Si ara hi va la princesa, cremarà Girona. 

Leonor Sofía Museo Dalí GTRES
Elionor i Sofia al Museu Dalí GTRES

La foto d'Elionor a Girona no és dels aldarulls dels cupaires trencant vidres, és de les germanes Borbó davant el Cadillac de Salvador Dalí amb les finestres trencades que presideix el pati del Museu. Elionor, acompanyada de Felip, Letícia i la petita Sofia estan fent una ruta per pobles gironins que semblen un mercat ambulant. Lluny de la capital, enguany Zarzuela ha triat per lliurar els Premis Princesa de Girona un altre poble gironí, Caldes de Malavella. Com que allà l'alcalde també és de Junts, han hagut d'organitzar l'esdeveniment a un local privat, un hotel de 5 estrelles, l'Hotel Camiral:

La premsa monàrquica fa trampa i explica que Elionor torna a Girona, mentida. Torna a la província de Girona, a les comarques gironines, concretament a La Selva. Quan Felip senti que van a la Selva s'imaginarà elefants. Aquí hi ha un altre exili gironí. Elionor haurà d'esperar que el seu pare, furibund anti-indepe, plegui o que el PSC recuperi l'alcaldia per poder tornar a Girona capital. Els experts de Zarzuela han badat triant Caldes,  un municipi l'alcalde del qual és famós per haver expulsat els okupes amb una destral. Com que és de Junts, partit antimonàrquic, els serveis secrets ja poden retirar les destrals de l'Ajuntament pel dia que hi passi la princesa. Serà dimecres  5 de juliol a les 7:30 de la tarda. Elionor torna a Catalunya a un hotel aïllat, entre camps de golf. Acabaran fent la cerimònia catalana per videoconferència.