Cada vegada sabem més coses del futur de la princesa Elionor. La que en un futur serà reina d'Espanya ja està a la recta final dels seus estudis a Gal·les i ja sap què farà de cara al pròxim curs. Al contrari del que farà Irene Urdangarin, que molt probablement estudiarà hostaleria a l'EHL Hospitality Business School, Elionor optarà per la formació militar. Està destinada a ser la cap de les Forces Armades i la Constitució dicta que, per a ostentar aquest càrrec, cal tenir formació militar. Una decisió que sembla no tenir mitja volta: i és que la filla de Felip i Letícia passarà tres anys més lluny de Zarzuela. Es formarà amb militars a Saragossa, Pontevedra i Múrcia.

Leonor cara seriosa GTRES
Elionor cara seriosa GTRES

I sí, Elionor es formarà gràcies a la seva tutora. A les ordres ara de Felip VI, Margarita Pardo de Santayana serà la dona que instrueixi a Elionor al llarg dels cursos 2023-2024. 2024-2025 i 2025-2026. Ella és la filla de l'antic cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra Alfonso Pardo de Santayana i, tal com revela Vanitatis, és mare de cinc fills i pilot d'helicòpter. La seva vocació militar ha fet que Margarita sigui la primera dona que hagi assumit el càrrec de la direcció d'un batalló de les Forces Aeromòbils de l'Exèrcit de Terra.

Margarita Prado GTRES
Margarita Pardo GTRES

El 1993 va ingressar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa i, després de passar com a alferes d'artilleria a l'Acadèmia de l'Arma de Segòvia (Castella i Lleó), va esdevenir tinent l'any 1998. En els anys posteriors continuaria pujant de rang, arribant a capitana el 2001 i comandant el 2009. A més de tot això, la trajectòria de Pardo de Santayana és digna d'esment. "Va ser comissionada com a analista d'intel·ligència al quarter General de l'OTAN a Skopje (Macedònia) el 2003 i va ocupar el lloc de cap d'Operacions de la Unitat d'Helicòpters de l'Exèrcit de Terra a Herat (Afganistan) el 2007", narren a Vanitatis, a la qual cosa afegeixen també que ha participat en diverses missions internacionals, una d'elles a Mali.

Margarita Prado de Santayana defensa
Margarita Pardo de Santayana defensa

Margarita Pardo de Santayana té fins a sis germans. En la seva família són set i són molt molt religiosos. Fidels creients de la religió catòlica, intenten transmetre als seus fills els valors comuns del cristianisme. La susdita, a més, és una bona comunicadora. Ha donat diverses entrevistes a ràdios com la SER i Radio 5, on ha explicat que és una gran amant del mar i que a la seva unitat no veu ni homes ni dones. El cert és que la militar té molts subordinats i subordinades, però en ells i elles no veu nois o noies, veu simplement soldats. És la versió familiar del "yo veo españoles" d'Albert Rivera. Ara, en Elionor no veurà ni una princesa ni una futura Reina. Veurà una soldat que, humilment, ha renunciat al sou de 400€ al mes que donen a la mili. El seu avi és 'El Campechano', el seu pare 'El Preparao' i Elionor serà 'La Humilde'. I Margarita se n'encarregarà.

Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE
Elionor, Joan Carles i Felip EFE