Elionor pateix una permanent contradicció en la seva imatge com a princesa. Té una elegància natural basada en la bona educació, la modulació de la veu i la bellesa. Uns trets facials molts suaus, rossa d'ulls blaus, que tot i allunyar-la de la mitjana de les adolescents espanyoles la fa molt fotogènica. Als 18 anys ja es pot dir: és una noia guapa. En canvi, la roba que l'obliguen a lluir és del tot menys elegant. Mai ha destacat per un look modern, afavoridor, sobri o senzillament adequat. Mai li han permès portar un senzill vestit negre mig escotat. El més fosc va ser aquella mena d'hàbit de monja en una visita al Congrés dels Diputats:

Leonor en el Congreso GTRES
Elionor al Congreso, GTRES
Leomnor mira al suelo en Roses GTRES
Elionor a Girona, GTRES

Sempre tapada, sempre amb sabata plana, sempre com una novícia. I des de fa un temps, per encaminar-la a l'edat adulta, vestits de colors pastel, molt tapada de mànigues i cames, amb teixits vaporosos que li fan bossa i la fan grossa. És un esperpent, a mig camí entre que no eclipsi Letícia i que no destaqui la seva condició de dona moderna. I ara arriba la prova definitiva, l'elecció que la perseguirà molt de temps: com anar vestida el dia que fa 18 anys i ha de jurar la Constitució. Elionor torna al Congreso no com a comparsa sinó com a protagonista. Per ser justos, els nois ho tenen més fàcil. Com va vestir el seu pare l'any 1986 quan va ser major d'edat i va jurar la Carta Magna? Sense pensar-hi gaire, amb jaqué com de boda:

Felipe jura la Constitució 1986, EFE
Felip jura la Constitució 1986, EFE

Amb el vestit d'Elionor per aquest dia assenyalat tothom es tem el pitjor, sobretot veient com anaven vestides el dia de la jura de Felip, darrere seu, les infantes Cristina i Elena: amb una mena de cortina rosa o vermella, tapades com àvies. Elionor no té uniforme de gala i caldrà improvisar. En aquests casos el millor quan un no sap què fer és imitar els qui en saben: les altres monarquies europees. Aquesta setmana ha jurat la Constitució belga la princesa hereva Elisabet, filla dels reis Felip i Matilde. Ha anat vestida d'uniforme militar perquè prestava jurament com a oficial a la Reial Acadèmia Militar. Problema solucionat, anar vestida com la resta d'oficials: no rep crítiques, no destaca, no sembla una senyora opusina com Elionor:

Elisabet Bélguica jura Constitución GTRES
Elisabet Bélguica jura Constitución GTRES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista ¡HOLA! (@holacom)

A Bèlgica els militars juren la Constitució i Elisabet, als 21 anys, ha jurat el text legal vestida amb uniforme militar de gala. Problema resolt. Ofereix, a banda, un avantatge més gran: és unisex. Punt final a la discriminació entre homes i dones a l'hora de triar roba per jurar la Constitució. A la pobra Elionor la miraran amb lupa pel pentinat, maquillatge, sabates i modelet, que a sobre no tria ella. Zarzuela no sap ni copiar.