Europa està unida per dues institucions, la Unió Europea i el futbol. Quan acaba la Champions League, l'Eurocopa és una manera de visibilitzar Europa, de viatjar i conèixer països, d'establir lligams entre europeus, in situ o per la Televisió.

Els partits més importants fins ara, les dues semifinals, han fet competir quatre països europeus. Anglaterra, Dinamarca, Espanya i Itàlia. Tres dels Estats europeus són regnes i un és una República, la italiana. Els que tenen en comú el fet obsolet de ser monarquies eren conscients que les observen amb lupa, cada detall. El més lògic era que a la llotja dels dos partits presidissin les tres monarquies regnants lluint el suport  a les respectives seleccions. Així ha estat a l'Anglaterra - Dinamarca:

L'HEREU GUILLEM D'ANGLATERRA AMB BORIS JOHNSON

principe harry eurocopa gtres

William amb Boris Johnson i la seva dona, GTRES

L'HEREU FREDERIC DE DINAMARCA, AMB MARY I EL SEU FILL CHRISTIAN:

principe dinamarca eurocopa efe

mary y christian dinamarca EFE

casa real danesa eurocopa EFE

Mary, Christian i l'hereu Frederic, EFE

Totes dues Corones han optat per no enviar-hi les reines regnants. Ni Elisabet II tot i jugar-se el partit a Wembley, ni Margarida II de Dinamarca. Tenen 95 i 81 anys, respectivament. L'octogenària i la nonagenària no estan per aixecar-se a cada gol.

Bona tria enviar-hi els joves hereus: el príncep Guillem d'Anglaterra, segon de la línia successòria rere Charles, i el príncep Frederic, amb la popular Mary de Dinamarca i el fill gran del matrimoni Christian, el guapo hereu de 16 anys, de l'edat d'Elionor i al que molts veuen com a futur marit de l'hereva espanyola.

Què hi passava a l'altra semifinal? Ni rastre d'Elionor, l'hereva de l'edat de Christian, ni de la seva mare, Letícia ni de Felip. Ridícul d'imatge, protocol·lari i europeu de la Casa Reial espanyola. Un altre. La llotja de l'Espanya-Itàlia era aquest desert:

palco italia españa eurocopa EFE

Rubiales i Ceferin a l'Espanya-Itàlia, EFE

Un senyor calb que és el tal Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de futbol, amb cara de "Sí, estoy más solo que la una, Ceferin". On eren Felip, Letícia i Elionor? Després de passar per Barcelona per lliurar uns premis de Girona, res. A Zarzuela mirant la tele. Marca Espanya.

leonor felkipe barcelona efe

Elionor i el seu pare en l'última aparició fa una setmana, EFE

La qüestió és senzilla. Si la monarquia és imatge, de què serveix la monarquia espanyola? O donen mala imatge amb Joan Carles o no donen cap imatge. Si a Zarzuela no van saber veure l'espot promocional de la Corona amb Elionor vestida amb la samarreta d'Espanya i Felip amb una bufanda de la Selecció és que són més inútils del que sembla. Que regni la petita Sofia de 14 anys. Si més no ella juga a futbol.