La princesa Elionor ja fa uns quants dies que és a l'internat d'un castell de Gal·les on farà els dos pròxims cursos seguint amb la seva formació acadèmica. L'hereva va ser acomiadada pels seus pares i la seva germana a l'aeroport de Barajas com si fos una escena de Love actually, possiblement, alguna llagrimeta cauria dels ulls dels seus pares i la seva germana quan van tornar a Zarzuela ja sent un menys al cotxe oficial.

elionor aeroport

Elionor, a l'aeroport, amb els seus pares i la seva germana / GTRES

Elionor està radiant i ja s'ha fet alguna foto a la seva nova escola, de moment, amb un somriure d'orella a orella, de moment, possiblement encantada de la vida d'estar dos anys sense haver de tenir el control dels seus pares i de tenir un comportament que se li pressuposa a la filla dels reis d'Espanya.

Veurem, però, si el pas del temps no fa efecte en ella com sí ho va fer en el seu pare en el passat, en una situació similar que li va tocar viure. A la Casa Reial esperen que la nena no canviï el seu caràcter i visqui en la seva pròpia pell el que va patir Felip.

felip i elionor

Felip i Elionor / GTRES

L'aleshores príncep va ser el primer dels fills de Joan Carles i Sofia que va anar a estudiar COU fora d'Espanya. Li van triar un internat al Canadà, i com amb Elionor, també va anar tota la família feliç a acomiadar-lo a l'aeroport. El van acompanyar en aquesta nova etapa el coronel d'infanteria de Marina José Antonio Alcina i dos escortes, tal i com recorda la revista Vanitatis. Un cop aterrats a Toronto, van viatjar en cotxe fins el centre educatiu, situat al poble de Lakefield que donava nom a l'escola.

Havia de compartir cambra sense lavabo, que era comú, fer les tasques de neteja i acostumar-se a que ningú piqués a la porta, com sí passava a Zarzuela. Despertador a les 6.45, i a les 8 havia d'estar llest per anar a classe. El problema, com diu el citat mitjà, és que "Felipe en aquella época, y que en ocasiones ha resaltado Jaime Peñafiel, tenía una dificultad para levantarse al alba, y en el internado las normas eran para todo el alumnado".

felip canada

felip canada2

felip canada3

Felip, en la seva etapa a l'internat de Canadà / TVE

Els companys d'escola el van batejar com a Flip, veurem si a Elionor li busquen un nom similar. La jove probablement tingui altres condicions a l'internat de Gal·les, però si ha heretat de son pare la tendència a que se le enganchen las sábanas, ja pot anar de pressa en resoldre'l.

A la Casa Reial tampoc voldrien que li passés com al seu pare, que "sentía añoranza de la familia, la ausencia de sus hermanas, y echaba de menos los mimos de doña Sofía, para quien Felipe fue su hijo preferido", tal i com explicava la periodista Pilar Urbano al seu llibre La reina muy de cerca. Felipe, enyorat quan tenia la mateixa edat que la seva filla Elionor, quan va fer com ella i va anar a estudiar en un internat. Veurem si la seva filla també troba tant a faltar els seus pares.