La dèria de la reina Letícia per amagar les seves filles de l'opinió pública fa que mostri les nenes amb comptagotes. Feia 5 mesos que la princesa Elionor i la infanta Sofia no sortien enlloc. Pel Dia de la Constitució amb les nenes al Congrés dels Diputats. Després la foscor, mesos i mesos a l'ombra. Feia tant de temps que no les vèiem que per la missa de Resurrecció sorgeixen els comentaris: Sofia ha fet una estirada i és més alta que Elionor però la princesa té gestos adults, es fa gran. La revista de capçalera de Letícia, Hola, tria una foto de l'hereva on volen fer passar per adulta una criatura de 13 anys. La mirada i la mà als cabells són una tria poc innocent de Hola. Comparin les dues imatges de la nena, la de Hola i la d'En Blau:

portada leonor3 z

elionor missa 2019 GTRES

GTRES

El contingut de la revista monàrquica és una oda a la que ells consideren futura reina Elionor. Arriben a qualificar-la de la "quarta reina" després de tres no consorts: Isabel I, Joana I i Isabel II. La quarta seria Elionor I d'Espanya. Per arribar a aquest somni humit dels monàrquics, Hola explica el "full de ruta" (així el titulen) d'Elionor: a la tardor lliurament dels Premis Princesa d'Astúries a Barcelona (no a Girona) fent el seu primer discurs. Hola no ho confirma: "Dependerá de cómo la vean de segura y preparada". Igual que Felip va estudiar COU al Canadà, Elionor acabarà els estudis a l'estranger: "que salga de casa y viva futuras experiencias". Entre aquestes experiències Hola ja gosa parlar "primeras salidas con amigas, las pinturas prestadas de mamá y los primeros flirteos". La nena pintada, amb talons i sortint a lligar. A Letícia li agafarà un cobriment.

elionor palma 2019 GTRES

GTRES

Més temible és Elionor fent la soldat. Així ho explica el paper cuixé: "Está pendiente su "bautismo militar". Se da por hecho que siguiendo la tradición real ingrese como soldado de honor en el Regimiento Inmemorial del Rey número 1". El govern de torn decidirà la seva formació militar d'acord amb Zarzuela ja que Elionor "un día se convertirá en el mando supremo de los Ejércitos y ha de familiarizarse con el ámbito castrense".

reis missa pasqua EFE

EFE

Elionor se sap el centre d'atenció i la revista rebla el clau amb les visites oficials com a princesa. El full de ruta de la nena preveu "su visita a las diferents provincias españolas". No parla de nacionalitats o regions però té previst visitar Catalunya com a princesa. De l'educació pre-castrense de la nena, es publica que les dues germanes estudien al Colegio Los Rosales: "Ballet, hípica, árabe... un nuevo idioma en el que se están adentrando y que, junto al inglés y al francés, las convierte en políglotas". Abans àrab que català. 

elionor sofia missa GTRES

GTRES

Un nou esperpent de l'Espanya mal dit 'plurinacional': seria lògic que la cridada a ser la propera cap de l'Estat estudiés les llengües oficials espanyoles però Felip, Letícia i Zarzuela no veuen bé que aprengui català, gallec i euskera a més de l'anglès, francès i àrab. Aquest altres idiomes li serviran a Elionor pels viatges oficials o per l'exili.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat