La princesa Elionor està a punt de tancar el seu primer any a l'Acadèmia Militar de Saragossa. Aquest període marca l'inici d'una travessia de tres anys en l'exèrcit, part de la seva formació militar. Els propers dos anys els passarà a Pontevedra, en l'exèrcit del mar, i a Múrcia, en l'exèrcit de l'aire.

Dimecres vinent 19 de juny se celebra l'Acte de Clausura del curs escolar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa. En aquest dia, Elionor i la resta de cadets tindran la llibertat de tornar a les seves cases. Aquest moment arriba gairebé 10 mesos després d'aquell 17 d'agost en què vam veure Elionor acomiadant-se de la seva família abans d'entrar a la caserna. Deu mesos en els que s'ha hagut d'adaptar a una nova vida, amb nous companys i noves disciplines.

Leonor acadèmia acomiadada
Elionor  acadèmia acomiadada

Elionor, una cadet més a l'Acadèmia Militar de Saragossa

La princesa Elionor s'ha integrat de manera notable en la vida militar. Ha aconseguit encaixar molt bé entre els seus companys. La llei estableix una "condició especial" per a la princesa que li permet mantenir-se sempre com la primera de la seva promoció, però ella no té la culpa d'això. I malgrat les restriccions i prohibicions que envolten la futura reina, com la limitació de l'ús de telèfons mòbils al seu voltant o els privilegis concedits, com els ajuts per superar algunes proves físiques o teòriques d'accés a l'Acadèmia, ha estat considerada com una més.

Malgrat això, ha guanyat la confiança dels seus companys, que l'estimen enormement. S'ha revelat com una persona molt propera als cadets, molt allunyada de la imatge institucional que sol projectar en els actes oficials. Segons alguns dels seus companys, té un gran sentit de l'humor, fi i molt ben desenvolupat, sent una companya excepcional i summament generosa.

Leonor cadet boina roja envoltada de nois GTRES
Leonor cadet boina roja envoltada de nois GTRES

La faceta despistada de la princesa Elionor

També parlen de la seva faceta despistada i oblidadissa. Sobretot amb favors que en realitat són insignificants. Elionor és molt de demanar prestada xavalla per pagar perquè no porta solt a sobre, i després se li oblida tornar-la.

Encara que no és auna cosa que li tinguin en compte els seus companys. Saben que ho fa sense voler i que es tracta de distraccions sense malícia per part de Elionor. La majoria fins i tot fa bromes sobre això. La coneixen i són conscients que no és amb mala intenció, sinó per les seves badades amb coses banals del dia a dia.