Alguna cosa s'està movent a la Casa Reial entre Elionor i Felip. La filla gran, l'hereva, l'orgull de la Zarzuela, la que ha de salvar la imatge de la monarquia, envia el primer senyal de discòrdia, de personalitat i de marcar el seu propi camí. És el primer efecte de ser una dona adulta.  Elionor és l'única persona major de 18 anys a Espanya a qui, per exemple, li prohibeixen votar. Un ridícul europeu que aquest diumenge veia com la princesa Elisabet de Bèlgica votava a les eleccions europees mentre Elionor s'estava a la cantina d'una caserna militar passant el temps. Aquesta és la imatge que Zarzuela vol oferir per la futura reina. Un desastre total. Coincidint amb aquest episodi nefast, un digital proper a la Corona, El Confidencial digital, ha publicat una exclusiva basada en fonts properes a Zarzuela: Elionor està farta de seguir el camí marcat pel seu pare i ha pres una decisió sobre la seva formació i el seu destí que va en contra dels criteris de Zarzuela i del Govern. Elionor en això se sent més propera a Letícia que a Felip.

DL u538719 063
Letícia abraça orgullosa la seva filla, GTRES

Quan Elionor va fer 18 anys, Letícia va desaparèixer dels òrgans de decisió del futur de la princesa. A partir d'aquell moment van ser els funcionaris de Casa Reial i el Govern de Pedro Sánchez els que prenien el timó. Es van prendre tres decisions essencials sobre la formació d'Elionor: dos anys estudiant Batxillerat  a un Internat d'elit a l'estranger, al País de Gal·les, per allunyar l'adolescent de la premsa espanyola. Van ser dos anys on la princesa va poder fer i desfer sense que es publiqués una sola foto ni informació. No s'han publicat ni les notes dels exàmens. Secretisme total. Segona decisió, la més controvertida i que va comptar amb la resistència de Letícia: enviar Elionor a fer formació militar. La mare hauria preferit una formació més simbòlica, passar uns dies amb militars, però el pare, pressionat per la cúpula de l'Exèrcit, va obligar la flla a passar tres anys sencers als tres exèrcits: Terra, Mar i Aire, i residir a Saragossa, Pontevedra i Múrcia, lluny dels ambients universitaris que ara hauria de freqüentar. És en aquest moment que Elionor ha dit prou i que es rebel·la contra la tercera fase: ingressar a la Universitat el 2026.

Leonor AGM Zaragoza EFE
Elionor entre la tropa, EFE

Zarzuela i el Govern han decidit quina carrera universitària ha de cursar Elionor. És la primera decisió adulta important que pren una persona en tota la seva vida. Evidentment, no han comptat amb l'opinió de la princesa i van decidir que Elionor estudiarà Dret com el seu pare, i com la majoria de polítics i diputats. Quatre anys estudiant lleis més un màster d'especialització és molt dur si no és la teva voluntat ni la teva vocació. I Elionor, a Saragossa, corrent a les 6 del matí carregant el fusell d'assalt, ha dit que pensa estudiar el que ella vulgui. Segons l'esmentat digital, Elionor ha decidit oposar-se a Zarzuela i estudiar una enginyeria. És una decisió importantíssima per dues raons: perquè és la primera que pren Elionor per ella mateixa desobeint els designis que rep i per la voluntat de marcar el seu propi regnat, més femení, d'empoderament i basat en la ciència i no en la jerarquia. Un 10 per la princesa.

Sofía y Leonor
Sofia i Elionor, EFE

Aquestes dues adolescents de la foto són les que decidiran què passarà amb la monarquia. I ja ho han començat a fer. Elionor es queda a l'Exèrcit fins a l'estiu de 2026. Aleshores, quan surti de fer volar avions a Múrcia, farà el pas i anunciarà que estudiarà la carrera universitària que ella vol. La princesa farà 21 anys i començarà de debò el regnat d'Elionor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!