Les eleccions del pròxim 28 d'abril seran mirades amb lupa, no només pels votants i els polítics de les diferents formacions. Zarzuela no els traurà els ulls de sobre. Perquè un dels temes que hi haurà damunt la taula de qui governi el país a partir del dilluns 29 té molt a veure amb la família reial. L'agenda de Moncloa haurà d'incloure un assumpte transcendental, si més no pels Borbons: qui educarà la princesa Elionor. Quina formació acadèmica haurà de seguir? On? Tindrà formació militar? Quina? Quines funcions institucionals haurà de desenvolupar fins que sigui major d'edat?

felip i elionor gtres

GTRES

La més espinosa és la que té a veure amb la possible formació marcial de la filla de Felip i Letícia, tal i com recorda el diari El MundoSalvar a la soldado Leonor, podria ser el títol d'una pel·lícula. Una pel·lícula de por que podria protagonitzar Santiago Abascal. Perquè en funció del que passi a les urnes, podria haver-hi un govern de dretes amb connivència amb la ultradreta de Vox. Si el color del nou govern té les tonalitats blau cel, taronja i verda del trifachito, i si el partit d'Abascal demana la cartera de Defensa, seran ells qui escriuran el full de ruta militar del país i de la princesa. I ja sabem com se les gasten. Potser no arriben a fer-li com a Felip, que als nou anys el van rapar al zero i li van imposar l'uniforme reglamentari per a la seva filiació com a soldat d'honor al Regimiento Inmemorial del Rey. Potser.

felip VI militar 12 O GTRES

GTRES

L'any 2014, poc abans que Joan Carles abdiqués, el llavors ministre de Defensa va avançar que "Leonor recibirá formación militar para que en su día, cuando Dios quiera, sea jefa suprema de las Fuerzas Armadas". Pedro Morenés estava molt cofoi i li feia "mucha ilusión que la princesa recibiera ese entrenamiento, un hito en el proceso de normalización de la incorporación de la mujer al Ejército". Després, les seves successores Cospedal i Robles no han dit res més sobre els plans militars per l'hereva. Però el nou inquilí s'haurà de mullar quan passin les eleccions.

elionor excursio GTRES

GTRES

I què passa si guanya Sánchez? Quina incidència tindria que un partit no gaire amic de la monarquia, com Unidas Podemos, aconseguís la cartera de Defensa que decidiria el futur educatiu de la princesa? Veurem quina planificació en la formació d'Elionor plantejaria.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat