Letícia aquest estiu farà mig segle de vida, en concret bufarà les espelmes el proper dijous 15 de setembre. 50 anys no es fan cada dia i la reina comença a rebre regals. El més temut és un reportatge que està gravant Telecinco, que havia de presentar la seva amiga íntima Sonsoles Ónega que ha preferit fugir a Antena 3 abans que criticar Letícia. La cadena ja ha fet un especial sobre Cristina de Borbó amb poca audiència, per sota del 10%. Letícia ha rebut el primer regal d'un mitjà amic, el diari El País. PRISA rema a favor dels símbols de l'Estat i només critica Joan Carles però salva Felip. El perfil que li ha dedicat a la reina a la revista dominical és molt favorable a Letícia pero amb algun detall nou. 

El enigma Letizia és el títol i un periodista del diari ha seguit durant setmanes la reina per Mauritània, Catalunya, Madrid i Mallorca. Ha parlat amb l'entorn i se suposa que amb la mateixa reina, tot i que no hi ha declaracions seves ni fotos exclusives. Però s'entén que els off the record de Letícia s'inclouen dins el text. És el més llegit del diari madrileny. EN Blau ha fet un extracte del més nou, com les dues malalties cròniques que pateix Letícia i que mai s'havien revelat. La primera: la reina pateix de metatarsàlgia crònica. Un dolor intens i permanent al metatars del peu, que s'inflama.

Mal al peu de Letícia
Mal al peu de Letícia
leticia tacons vermells   efe
Letícia en tacons vermells, EFE

Letícia ha abusat tan de les sabates de taló per estilitzar la seva figura que s'ha acabat destrossant els peus. Escriu El País: "Camina erguida y con la barbilla alta (quizá más como la antigua bailarina clásica de su niñez asturiana que con la supuesta prosopopeya de la realeza), determinada y braceando ligeramente, aunque sufre continuos dolores en un pie por una metatarsalgia crónica, resultado del uso excesivo de zapatos de tacón, que aborrece". El diari es cuida prou de criticar-la, si va amb sabates impossibles no és per gust, las aborrece, sinó per feina. Demà m'afaitaràs. En Blau ja va demostrar que Letícia pateix d'hematomes i ferides als peus:

letizia fitur EFE
Letizia a Fitur EFE
peus 12 543x814
Detall dels peus de Letícia, EFE

La segona malaltia de la reina és més habitual, obsessionada com està per aparentar ser més jove, i per això l'amaga: és miop. O hipermètrop. O als 50 pateix de vista cansada. Quan llegeix un paper està escrit en lletres majúscules perquè sense ulleres no s'hi veu. Mai en cap acte públic o privat se l'ha fotografiat amb ulleres de veure. El diari revela que Letícia les necessita: "En vaqueros de marca blanca, camiseta y botas de caminar, la Reina resulta ser una mujer menuda, fibrosa y muy delgada; de manos pequeñas, uñas cortas y transparentes, sin anillos (tampoco alianza); la cara lavada y la melena, oscura y veteada de canas, recogida en una coleta. Está en forma, pero no tiene brazos de culturista. Usa gafas con discreción y siempre tiene a mano un caramelito de menta". Caramelets de menta. No és una senyora de 75 anys. En té 50.