La Casa Reial ha revelat els regals que va rebre la família reial durant l'any passat per part d'autoritats, organismes, altres cases reials, mandataris i particulars. Un total de 423 obsequis. La majoria, pongos que aniran a parar a algun calaix de sastre de Zarzuela.

familia reial regal

GTRES

Joies, collars, ponchos, pilotes de rugby, llanternes, sistemes domèstics de frenat, xancles, un Lego, rosaris, gerros, quadres, pins, accessoris pels cabells o escultures. Felip, Letícia, Elionor, Sofia, Joan Carles i Sofia van rebre, com és habitual, gairebé mig miler de regals de gent més monàrquica que els monarques quan els reis els visiten. El portal Vanitatis s'ha posat en contacte amb algunes de les persones que van fer tot el possible i més per fer-los-hi arribar als reis regals de tota mena. Perquè sí, perquè tot i que sembli mentida, continua havent persones que el fet que Letícia i Felip tinguin als seus armaris alguna peça seva els omple, com diria el campechanode orgullo y satisfacción.

familia reial saludant

És el cas d'un matrimoni que van tenir el seu moment de glòria l'abril de l'any passat, durant la visita dels Borbons a Jaén per clausurar el II Congrés de Joves Agricultors. Sebastián forma part de l'empresa Servicios Agrícolas Integrales. La seva dona, quan va saber de la visita reial, li va dir que es volia saltar les mesures de seguretat i de protocol i atansar-li a Felip una cosa: “¡Va a ser un caso perdido, mujer! ¿Cómo vas a hacerle un regalo al Rey?”, van ser les paraules de Sebastián. Però la constància va donar fruits. Van esperar que el rei es reunís en un recinte per prendre una copa durant la visita, "y con el ambiente relajado, fue a lo bestia, se saltó todo y se fue directa al Rey para darle una camiseta con el logo de nuestra empresa, que es pequeña y modesta, eh”. Bravo per ells. I diu molt poc de la seguretat reial.

familia reial regal asturies

Efe

Explica el portal que no és habitual, donat que els regals s'acostumen a anunciar amb força temps d'antelació i són revisats i remirats per la Casa Reial. Una Casa Reial que també mira perquè no hi hagi gelos entre les filles dels reis i la petita no tingui pelusilla de la gran. Una associació asturiana, quan va anar la família reial, li va fabricar un pandorio, una mena de pandereta, a Elionor: "Lo comunicamos a la organización del acto, que informó a la Casa Real". Quina va ser la curiosa resposta oficial?: "Nos respondieron que si, por favor, podíamos hacerle un pandorio a la infanta Sofía también para no dejarla de lado”... Pobreta Sofia... Què seria de la seva vida sense el pandorio...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat