Froilán és el primer nebot de Felip. Enguany farà 25 anys, una edat provecta. No té ofici ni benefici, ni estudia ni treballa, només dropeja. Els seu pares es culpen mútuament del desastre educacional d'aquest adult. Elena li va posar de primer nom Felipe per heretar la Corona. Si Letícia fos estèril, Froilán seria rei. Però el pla va anar-se'n en orris, Froilán hereta el pitjor de la infanta i de Jaime de Marichalar i tothom el coneix pel nom ridícul de Froilán. A casa li diuen Pipe, no perquè fumi estupefaents en caximbes o pipes, que també, sinó per imaginar que hauria de ser rei. Però és Marichalar.

Froilan Irene Urdangarin GTRES
Froilan i Irene Urdangarin GTRES

El pare Marichalar va ser acusat de consumir cocaïna causant-li un ictus, i ara Froilán malviu en caus de mala mort on es consumeix cocaïna rosa, com la blanca però amb colorant per pijos. Enxampat per la policia en un antre de mala mort com a after amb menors i viciosos d'extrema dreta. La festa va començar dijous i el va escorcollar la policia en una redada a Wet de Madrid a la matinada de dissabte a diumenge. Feia 72 hores que Froilán estava de festa. A base de Red Bull no era. El digital LOC explica la preocupació del seu tiet i cap de l'Estat. Froilán és el primer dels cosins d'Elionor en la línia successòria. El primer. Si Elionor i Sofia tenen un accident de cotxe, Froilán serà rei d'Espanya. Ja es fan bromes que la "línia successòria" és una ratlla successòria. Felip hi ha parlat sovint.

Froilan Juan Carlos Sofia EP
Froilán i Joan Carles amb Sofia EP

La pamema de Froilán vivint a Abu Dabi ha acabat, tan bon punt el jove va ser a Atenes pel funeral de Constantí va tornar a Madrid amb la seva mare. Punt final a l'experiment del Golf. A Madrid segueix de festa il·legal i tota Espanya sap que es llevarà un dia amb la notícia que Froilán ha dormit a la presó. Ningú se sorprendrà. Felip VI és conscient que té una bomba de rellotgeria i el digital LOC avisa que hi ha parlat: "Felipe también está preocupado por su sobrino, a quien en los primeros años de reinado incluso invitaba alguna vez a comer para estar pendiente de sus andanzas e intentar aconsejarle. Con la intensidad del trabajo del jefe del Estado, el tutelaje continúa pero más telefónico, porque Froilán "no es malo, pero no escucha a nadie y cree que lo tiene todo bajo control". Aquesta és l'opinió del seu cercle més íntim. Sembla aquell veí del psicòpata que preguntat per la TV sosté "No era dolent, sempre saludava". De Froilán EN Blau recorda la foto amb les pupil·les molt dilatades de nit vestit de festa pija:

Froilán detalle pupilas GTRES
Froilán detall pupil·les, GTRES
 
froilan cara GTRES
Froilán pupil·les dilatades GTRES

Froilán que begui, fumi i consumeixi el que vulgui, però que no faci el ridícul en públic. Si la Corona és imatge, la seva és lamentable. I una dada: si la Constitució no fos masclista i no discriminés les dones en la successió, Froilán, com a fill gran de la filla gran de Joan Carles, seria avui el príncep d'Astúries i futur cap de l'Estat. O amb 25 anys ja rei.