La Família Reial espanyola no és l'única monarquia europea amb més ombres que claror. Hi ha una que sempre provoca inquietud, misteri, preocupació: la de Mònaco. El principat és el paradigma del luxe i l'opulència, però no tot és or i brillants dins de les seves fronteres exigües. Especialment al voltant de la Casa dels Grimaldi, amb Albert II com a màxim representant d'una nissaga associada a l'escàndol, el xou i el paper cuixé. Aquesta corona ha vist passar al llarg de la seva història a personatges com Rainero, Grace Kelly o Estefania, per posar alguns exemples. De l'actual sobirà del país també s'han dit moltes coses, la majoria d'elles fosquetes. Especialment durant els darrers anys, després de contraure matrimoni amb l'exnedadora sud-africana Charlene Wittstock, avui en dia Charlene de Mònaco.

L'enllaç, allà pel 2011, va ser un imant de dubtes més que raonables de les veritables raons d'aquell matrimoni. Aquell dia de juliol els convidats i la premsa mundial van veure una dona trista, seriosa, amb llàgrimes als ulls i que despertava compassió. Semblava més una presonera que una núvia radiant: es deia que existia un contracte pel qual havia de donar descendents a l'Albert, ja que els dos fills que tenia de relacions extramatrimonials anteriors no podien heretar el tron. I que havia intentat fugir del seu destí en tres ocasions: l'última, hores abans de casar-se i des de l'aeroport de Niça. Va estar a punt d'aconseguir-ho, però la van enxampar. Fins i tot la lluna de mel la van passar separats, a 15 quilòmetres de distància. Tot molt estrany. I sospitós.

Boda Alberto y Charlene de Mónaco GTRES

Boda d'Albert i Charlene de Mònaco / GTRES

Sigui com sigui, han passat ja 10 anys des del casament i continuen (més o menys) junts. La Charlene ha complert la seva part del tracte, portar fills (2) a la nissaga i assegurar la línia dinàstica. Però si repassem l'hemeroteca no són gaires les vegades que hem vist un somriure ple i creïble a la princesa. La distància emocional entre tots dos és sideral. I des de fa un temps, la física també. Mentre l'Albert atén les seves obligacions a palau, ella es troba a la seva Sud-àfrica natal (malgrat que és natural de Zimbabwe). Allà ha emmalaltit de forma preocupant, amb una infecció múltiple a oïdes, nas i gola que l'ha portat a l'hospital i a sotmetre's a diverses operacions que l'han deixada feta caldo. Va arribar allà el passat mes de maig i encara no ha tornat.  

Mentrestant es dedica a activitats públiques relacionades amb el seu estatus i les seves arrels africanes. S'ha trobat amb el rei Misuzulu kaZwelithini del regne Zulu, demostrant-li el seu suport en el conflicte que l'enfronta a la reina Sibongile Dlamini, primera dona de l'anterior monarca i mare del seu germà gran, que va morir en estranyes circumstàncies. La Charlene somriu a la càmera com no ho fa a Mònaco, però el seu rostre alarma i molt pel seu deteriorament físic. No sembla la mateixa persona. I no és la primera instantània que ho corrobora.

Charlene de Mónaco con el Rey Misuzulu ka Zwelithini IG

Charlene de Mónaco desmejorada IG

Charlene de Mònaco molt canviada amb el rei Misuzulu ka Zwelithini / IG

Charlene de Mónaco, GTRES

Charlene de Mónaco amb el cap pelat, a finals de 2020 / GTRES

La Charlene lluita per recuperar la salut i l'alegria que, en algun moment del camí i per motius que mai no han quedat aclarits, va perdre per sempre més.