El matrimoni entre Felip i Letícia ha arribat a la seva fi després de la revelació més recent. Malgrat que la Casa Reial mantenia aquest secret ocult, un esdeveniment del passat ha fet que surti a la llum pública. Jaime del Burgo, exparella de Telma Ortiz, ha estat el responsable d'aquesta exposició. Segons el seu advocat, la reina hauria mantingut una relació extramatrimonial amb ell durant diversos anys, una infidelitat que finalment va ser descoberta per Joan Carles i els seus amics del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Les seves trobades es duien a terme clandestinament a Madrid, Barcelona, Londres, Suïssa i fins i tot durant viatges internacionals, aprofitant els moments en què el pare d'Elionor i Sofia no es trobava al Palau de la Zarzuela.

Jaime del Burgo i Letícia estaven profundament enamorats i tenien plans de futur junts. Segons la versió proporcionada per l'advocat, tenien la intenció de mudar-se als Estats Units per formar una nova família a través de la gestació subrogada. Letícia no era feliç al costat de Felip i la situació s'havia tornat insostenible. L'oportunitat de convertir-se en la figura més destacada d'Espanya es va presentar davant d'ella i, sent una persona ambiciosa, no va poder resistir-se. Tanmateix, aviat es va adonar del seu error i es va veure atrapada en una situació de la qual no sabia com sortir.

Felipe i Letizia mirada
Felip i Letícia mirada

El 2012, quan Felip va descobrir la infidelitat, el seu matrimoni va passar la seva pitjor crisi. Atès que el rei mai no perdonaria una mentida, van decidir posar fi a la seva convivència, evitant així un escàndol de divorci. Van optar per seguir l'exemple de Joan Carles i Sofia.

Durant els últims anys, van intentar mantenir una façana d'unitat pel bé de la corona i de les seves filles, que en aquest llavors eren menors d'edat. Tanmateix, ara que la veritat ha sortit a la llum, ja no hi ha necessitat de fingir. Felip i Letícia han decidit prendre camins separats de manera pública. En els últims set caps de setmana, el rei ha passat temps amb els seus amics de tota la vida i ha participat en activitats sense la presència de la mare de les seves filles. S'ha dit sobre una nova relació amorosa de Felip.

Felip té un pla per deixar Letícia fora de joc

De moment, no es contempla la substitució de Letícia com a reina, ja que inicialment no té intencions d'abandonar la seva posició dins de la monarquia. No obstant això, la seva influència en la institució es veurà reduïda gradualment. Felip ha recuperat el seu protagonisme i està preparant Elionor per assumir el seu paper com a futura reina. Una vegada finalitzi la seva formació militar, fins i tot si decideix continuar els seus estudis universitaris, començarà a participar més activament en els esdeveniments institucionals. Això permetrà que la Casa Reial retiri Letícia, millorant així la imatge de la monarquia. Malgrat un recent problema de salut als seus 86 anys, la reina Sofia es nega a abandonar les seves responsabilitats dins de la institució.

D'altra banda, Felip ha decidit atorgar-li a la infanta Sofia la seva primera aparició oficial en un esdeveniment programat per al proper 29 de març. Mentrestant, Letícia es troba sense agenda pública, sense actes en solitari des de fa tres setmanes, sempre a l'ombra del seu espòs o al Palau Reial.

Feran Adrià infanta Sofia Leonor GTRES
Feran Adrià infanta Sofia Elionor GTRES