El contacte físic entre els integrants de la reialesa i les persones del poble està prohibit per protocol, i l'únic que poden fer és estrènyer-se les mans. Els autògrafs són altres de les qüestions que no poden fer igual com les selfies, però això últim es complica cada vegada més amb l'avenç de la tecnologia i les ganes de tenir una foto amb els royals preferits. Totes aquestes regles o normes van ser imposades per la reina Isabel II, i ara Camilla Parker vol trencar una d'elles: la de permetre prendre selfie amb les persones comunes.

La reialesa britànica té l'obligació de rebutjar les comandes que els fan per prendre's selfies, encara que aquest tipus de fotografies, per l'avenç de la tecnologia i les càmeres, avui siguin uns dels continguts més difosos a les xarxes socials, sobretot les que involucren celebritats que es retraten amb fanàtics al carrer. Camilla Parker Bowles és la reina consort del Regne Unit, després de l'ascensió al tron del rei Carles III. El seu nou títol no li atorga els mateix poders que tenia la reina Isabel II perquè no és la monarca, però canvia les seves responsabilitats reals. Com a esposa del sobirà i membre de la reialesa d'alt rang, però té regles que ha de seguir, ja que no ha d'actuar per impulsos el que potser li costaria la seva baixa popularitat, però pel que sembla això no el preocupa ja que una de les seves peticions és que les persones puguin prendre selfie; acte que està prohibit per a tots els membres de la reialesa.

Aquesta regla també té a veure amb una qüestió de respecte la reina Isabel II, ja que li semblava de mala educació que els ciutadans mirin la pantalla del mòbil en comptes de mantenir el contacte visual quan ella protagonitzava un acte oficial o realitzava una aparició pública. Li resultava "desconcertant" i "estrany". Però sembla que a Camilla això li és igual i vol sentir-se part de la multitud volent permetre que se li apropin i es facin les seves respectives fotos. Sense cap dubte, ser part de la reialesa és un treball de temps complet regulat per moltes normatives. La realitat és molt diferent a les pel·lícules: el rigorós protocol real controla des del que mengen, el que vesteixen i com es mouen en públic, entre altres coses, tal com indica 'Voces Críticas' en el seu lloc web.

La raó per la qual no es poden prendre selfies amb la reialesa

Greg Agnew, un fanàtic de la corona britànica, va explicar que la reina Isabel II va prohibir les selfies perquè no vol que la gent li doni l'esquena a la monarquia. Per treure un bon autoretrat, la persona que sosté el mòbil ha d'estar un pas més endavant i així enquadrar bé la foto, motiu pel qual li han de donar l'esquena a la resta. Qui va confirmar aquesta regla va ser Meghan Markle quan va recórrer els carrers de Nottingham, Regne Unit, en el marc de representació de la corona. "No se'ns permet prendre selfies", li va dir a una persona al carrer que tenia el mòbil a la mà i va demanar de treure's una foto amb ella.