Carles III serà coronat rei el proper 6 de maig a l'Abadia de Westminster, Londres. Per a aquest esdeveniment, el nou monarca britànic s'ha allunyat de la tradició en convidar a una gran quantitat de royals internacionals, reunint en un sol lloc els membres de la reialesa més influents del món. Tanmateix, aquesta cerimònia també s'ha convertit en l'última polèmica protagonitzada per Carolina de Mònaco i la princesa Charlene, que han demostrat una vegada més que la seva relació és cada vegada més tensa. De fet, després de diverses setmanes d'especulacions i rumors, s'ha confirmat que la princesa Carolina serà substituïda en la coronació de Carles III, ara serà Charlene qui acompanyi el príncep Albert per reivindicar la seva posició com a princesa consort després de gairebé dos anys d'absència.

Fa algunes setmanes, Albert de Mònaco va indicar en una entrevista concedida a la revista People que ell està realment emocionat per la coronació del primogènit d'Isabel II, assegurant el següent: "No sé quantes coronacions d'un monarca anglès veuré en la meva vida, així que intentaré gaudir-ne". Tanmateix, un corresponsal de la premsa rosa gal·la va sembrar el dubte amb relació a l'assistència d'Albert i Charlene de Mònaco, en assegurar que els prínceps monegascos no han confirmat la seva assistència a la coronació per un tema de diplomàcia.

Segons Nicolas Fontaine, el príncep Albert i la seva esposa Charlene haurien declinat la invitació, a causa que les lleis de la coronació britànica indica que cap membre coronat de la reialesa no havia de ser present en la cerimònia de coronació del cap d'Estat britànic, ja que aquesta cerimònia sagrada és considerada com una trobada entre el nou rei i el seu poble davant de Déu i l'església. A causa d'això, des del Palau Grimaldi es va acordar que els prínceps monegascos enviarien un membre sènior de la seva Casa Reial per representar-los en la coronació de Carles III, elegint Carolina de Mònaco per a aquesta finalitat. Tanmateix, lluny de considerar això com un honor, la germana gran d'Albert de Mònaco estava realment molt disgustada per aquesta decisió, ja que no volia assistir a la coronació del que va poder haver estat el seu primer marit, Carles d'Anglaterra.

Carolina de Mònaco i la seva relació amb Carles III que no és del grat de Camilla Parker Bowles

En la dècada dels 70, el príncep Carles i Carolina de Mònaco eren considerats com els solters més cobejats de l'escena royal, per la qual cosa molts van somiar amb la unió d'aquestes dues Cases Reials a través d'un matrimoni entre ells. Tanmateix, la princesa Carolina va decidir deixar enrere qualsevol romanç amb Carles per començar una relació amb el playboy Phillippe Junot. Coneixent l'incòmode passat entre ells, Charlene hauria pres la decisió d'enviar la seva arxienemiga, Carolina de Mònaco, a la coronació de Carles III en cas que no li permetessin al seu marit assistir per ser un cap d'Estat. Ara, amb les noves normes britàniques, s'espera que Charlene assisteixi a la coronació del nou sobirà del Regne Unit al costat del seu marit.