Carlos Javier de Borbón-Parma és fill de Carlos Hugo de Borbón-Parma i la princesa Irene d'Holanda. Actual duc de Parma i príncep de la Casa d'Orange, se'l considera pretendent carlista al tron espanyol de Felipe VI. Tot i que el carlisme va viure millors èpoques, hi ha qui situa l'aristòcrata lluitant en la distància per allò que els seus avantpassats desitjaven, convertir-se en rei d'Espanya destronant els actuals inquilins. Tot i la poca probabilitat d'èxit, de tant en tant es deixa sentir en la distància. Però segur que les seves paraules arriben a Zarzuela.

carlos javier de borbon gtres

GTRES

Carlos Javier passa per ser un defensor de les llibertats que reclama Catalunya i per haver dit en alguna entrevista que ell reconeixeria Catalunya com una nació en un sistema federal. Fins i tot, va culpar Felip VI: "Todos tenemos nuestra responsabilidad con lo que está pasando en Cataluña, la monarquía también. Tenemos que dialogar, hablar con el otro, no enfrentarse o polarizar el debate. Cada uno de nosotros tiene esa responsabilidad". I ara, segons la revista Vanitatis, n'ha tornat a fer una que no haurà estat rebuda amb alegria a la Corona: escriure una carta.

pedro sanchez rei felip EP

EP

Que el rei Felip i el president del Govern, Pedro Sánchez, no anirien junts de copes, és una obvietat. De fet, el pare de la criatura, el rei Joan Carles, està molt empipat per què en la composició de govern es va tractar el rei "como a un taxista", segons ell. I qui s'ha desfet en elogis sobre Sánchez? El rei carlista. Des d'Holanda ha felicitat el president espanyol amb una llarga carta on diu coses com que "Este nuevo Gobierno de España ha prometido diálogo con la Generalitat de Catalunya. Para nosotros, los carlistas, este diálogo con todos los pueblos de las Españas es indispensable, eso sí, sin exclusiones ni sectarismos de ninguna naturaleza. Las Españas, desde su pluralidad, deben dialogar y desde el respeto mutuo, pactar". Elogis a Sánchez, Catalunya, diàleg... Igualet que Felip.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat