El llegat| de George Michael, l'icònic cantant i compositor britànic, ha estat immortalitzat una vegada més, aquesta vegada en forma de monedes de col·lecció autoritzades pel rei Carles III del Regne Unit. Aquest gest honra l'estreta amistat que el músic va compartir amb Lady Di, la recordada 'Princesa del poble'. Sota el títol "Celebrate a Pop Icon", la Royal Mint ha llançat una sèrie de monedes de col·lecció que destaquen a figures llegendàries de la música, entre les quals ara s'inclou George Michael.

"Estimat per milions de fans a tot el món, George Michael va ser un cantant, compositor i productor veritablement innovador que es va convertir en un dels músics més venuts de tots els temps. Apareix en una moneda del Regne Unit per primera vegada com a part de la nostra popular col·lecció Music Legends", es pot llegir a la publicació al web de The Royal Mint. El disseny de la moneda captura l'artista amb el seu icònic aspecte del vídeo de "Faith", amb lents d'aviador i una caçadora de cuir, acompanyat d'un gravat de la tornada de la seva famosa cançó.

Un gest que emocionaria el mateix George Michael

La dissenyadora Sandra Deiana va expressar el seu desig de crear un retrat detallat que capturés l'expressió carismàtica de George Michael, especialment ressaltant els seus emblemàtics ulleres de sol. "És increïble poder retre homenatge a la seva música i el que veus en el disseny és veritablement una peça de la cançó de George Michael", va indicar. La firma de George Michael Entertainment també va recolzar el disseny, destacant que l'artista "hagués estat enormement orgullós i genuïnament commogut que una institució nacional decidís retre homenatge a la seva memòria d'aquesta manera".

El procés d'aprovació d'aquest projecte es va dur a terme en una reunió del govern britànic, abans que el rei Carles III es reunís personalment amb el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak. Encara que les audiències públiques del Rei s'han reduït a causa del seu tractament contra el càncer, ha pres la decisió d'honrar un dels millors amics de la mare dels seus fills, Lady Di.

El vincle especial amb Lady Di

L'estreta relació entre George Michael i Lady Di es va forjar en moments compartits en esdeveniments i festes al Palau de Kensington, on la princesa solia exercir d'amfitriona. Aquesta connexió va arribar a ser tan profunda que el cantant va ser present en el funeral de Lady Di el 1997, acompanyat per Elton John, qui li va dedicar l'emotiva cançó "Candle in the Wind". L'anunci oficial del disseny de la moneda de col·lecció de George Michael es va realitzar el passat 26 de febrer, revelant vuit versions disponibles en or i plata, amb detalls característics en vermell i negre que representen la trajectòria de l'artista. El cost d'aquestes monedes varia des de 15.50 lliures fins a 2.770 lliures.

Aquesta iniciativa se suma a altres monedes de col·lecció que han retut homenatge a figures icòniques del Regne Unit, com David Bowie, Elton John i Queen. A més, el rei Carles III i el Consell Privat també han aprovat monedes que celebren James Bond, Star Wars i Robin Hood. Ara, George Michael s'uneix a aquesta selecta llista d'homenatjats, recordat no només pel seu llegat musical, sinó també per la seva connexió especial amb la princesa Diana i el seu impacte en la cultura britànica.