El mes de maig ha estat un autèntic remolí d'emocions per a l'acabat de coronar rei Carles III d'Anglaterra, que va celebrar el passat 6 de maig la seva cerimònia de coronació a l'Abadia de Westminster, a Londres. Després d'aquest fastuós esdeveniment, el nou monarca britànic ha decidit prendre uns dies de descans en una destinació inusual i, per què no dir-ho, tenebrosa: la Transsilvània rural. Així ho ha revelat el 'Daily Mail' en exclusiva.
En aquesta ocasió, el rei Carles III viatjarà sense la companyia de la seva esposa, la reina Camilla, qui ha optat per quedar-se a la seva mansió a Wiltshire. Mentrestant, Carles III se submergirà en una antiga mansió campestre a Zalanpatak, situada a prop de les muntanyes dels Carpats, una propietat que va ser adquirida amb l'ajuda del seu amic i terratinent local, el comte Kalnoky. Aquest lloc, embolicat en la llegenda del comte Dràcula, s'ha convertit en un dels favorits del primogènit d'Isabel II, qui, de manera curiosa, resulta ser un descendent llunyà de Vlad 'l'Empalador', el sinistre personatge històric que va inspirar el mite del vampir més famós de tots els temps.
Zalanpatak: l'amagatall rural de Carles III a Transsilvània
El modest refugi romanès de Carles III, ubicat entre turons i prats a la pintoresca vall de Zalan, està envoltat dels més bonics i biodiversos prats de flors silvestres de tota la regió. Una cosa que li resulta realment fascinant al rei britànic, qui mai no ha amagat la seva passió per la naturalesa i l'ecologia. Els turons que envolten la propietat allotja llops i ossos, mentre que els boscos despleguen l'esplendor de l'orquídia més rara i espectacular d'Europa, coneguda com la sabatilla de dama. De fet, en aquesta comarca, els grangers encara treballen la terra amb cavalls, carretes, aixadelles i dalles, preservant així un estil de vida que sembla haver-se detingut en el temps. No resulta menys sorprenent descobrir que l'autèntic Comte Dràcula, aquest personatge fictici de Bram Stoker que es va inspirar en el sanguinari Vlad Tepes, està directament relacionat amb el mateix rei Carles III, ja que és, ni més ni menys, el rebesnet setzè eliminat de Vlad 'l'Empalador'.
Tortures i tradicions: el passat fosc que uneix el rei Carles III i el comte Dràcula
Vlad Tepes, governant del Principat de Valàquia al segle XV, que posteriorment es convertiria a Transsilvània, va assolir gran notorietat en el seu temps a causa dels seus horrorosos mètodes de tortura que van passar a la història, sent el més destacat l'empalament dels seus enemics en estaques de fusta. Aquests "costums" tan atroços li han valgut l'eterna associació amb el personatge de 'Dràcula', un vampir amb insaciable set de sang.
Segons Romania Tour Store, el rei Carles III guarda parentiu amb Vlad Tepes a través de la reina María de Teck, qui va ser consort del rei Jordi V i descendent directa de la dinastia Tepes. El monarca britànic ha visitat Transsilvània en diverses ocasions i, a diferència del que es pugui arribar a creure, sí que s'enorgulleix de la seva connexió amb aquest despietat 'lord' de la guerra.