A començaments de setmana us comentàvem quin era l'aliment prohibit de Carles III a Buckingham. Es tracta del fetge d'oca, més coneguda com a foie-gras. Allà no pot entrar aquest aliment típic francès perquè, segons Carles, la producció del foie-gras "fomenta el maltractament animal". Un fet absurd, ja que ell és el primer en anar a caçar guineus a Anglaterra. "Consejos vendo, que para mí no tengo". Made in England, made by Charles The Third.

Ara, sabem quin és el seu aliment preferit, i també en revelem un altre de prohibitiu, un altre de vetat, un altre de censurat.

Carles III - Instagram
Carles III - Instagram

Boníssim

No sabem si Carles és de posar-se pitet quan esmorza, però la veritat és que ho fa amb consistència. Ja saben que al Regne Unit l'esmorzar és molt més important que a la resta d'Europa. Molts endrapen mongetes amb tomàquet, remenat de truita, faux gras (foie vegà), magdalenes, boiled eggs... Es posen com a toros. Un que menja molt bé, però més saludable, és Carles d'Anglaterra. El rei és dels de ganivet i forquilla. Quan se senta a la taula d'esmorzar no hi ha qui el pari: amb el seu diari reial i els seus majordoms servint-lo com una divinitat, Charles no falla a la seva cita amb... l'ou. Aquest és el seu aliment favorit i ordena que sempre sigui passat per aigua, amb tres minuts exactes de cocció. Tanmateix, una periodista de la BBC relata un detall grotesc, que revela el veritable rostre del successor d'Elisabet II:

"Com que el seu personal mai no estava segur que l'ou tingués la consistència exacta, van prendre la decisió de preparar una sèrie d'ous i col·locar-los a la taula en una seqüència de cocció creixent. Si el príncep considerava que el número cinc era massa líquid, podia llavors trencar la closca del sis o el set", explica la periodista de la BBC Jeremy Paxman. Al·lucinant.

Ou passat per aigua Qué Apetito
Ou passat per aigua Qué Apetito

Boníssim 2.0

Els ous es mengen de moltes maneres: farcits, fregits, remenats, amb pernil, passats per aigua... i també amb formatge. Aquest és un plat típic anglès que Sa Majestat adora. Es tracta dels Cheesy Baked Eggs, uns ous amb formatge típic anglès, espinacs, tomàquets cherry i alfàbrega. Nyam nyam, bon profit.

Baked Cheesy Eggs Great Britain Chefs
Baked Cheesy Eggs Great Britain Chefs

El plat prohibitiu

No només el foie-gras és motiu d'acomiadament si algun majordom el serveix a la Casa Reial. També el marisc és sinònim de conflicte. A causa d'un virus intestinal que va agafar un membre de 'La Firma' (així es coneix a la Casa Reial anglesa) antany, els percebes, les gambes, els llagostins frescos i qualsevol tipus de crustaci, mol·lusc o derivat són aliments que no poden ni degustar-se a Buckingham, Clarence House ni cap residència reial. Aquest vet s'estén a tots els membres de The Royal Family, una cosa totalment incomprensible. Incomprensible com ho són algunes monarquies.

Cocktail de marisc, una cosa que no menja Carles III
Cocktail de marisc, una cosa que no menja Carles III