A la família dels reis espanyols hi ha dos versos lliures. Dues dones que van a la seva, lluny de la cotilla de la monarquia i de les habituals genuflexions de palmeros i llepons. Dues dones, una especialment, que fan i diuen coses que ressonen a Zarzuela i que posen neguitosos als Borbons. Una, clarament republicana, no se n'amaga de demanar, per exemple, "Firmas para exigir la retirada del título de rey emérito de Juan Carlos de Borbón". Henar Ortiz, tieta de la reina Letícia.

henar ortiz efe

Henar Ortiz, tieta de Letícia (Efe)

L'altra, més discreta, però igualment, algú que les va deixant anar. De tieta a neboda. Parlem de Carla Vigo, filla de la difunta germana de la reina, Érika Ortiz. Especialment, pel que fa a les coses en les quals ella creu, com la defensa de les dones i les reivindicacions fruit de la desigualtat de gènere. I el passat 8 de març vam tenir una prova. Als seus 20 anys, Vigo s'ha fet tik-toker, després d'un temps com a Instagramer. Carlis, com es fa dir a la xarxa en qüestió, s'ha estrenat, de moment, amb tres vídeos de 30 segons i escaig cadascun.

Carla Vigo, Instagram

Carla Vigo (instagram)

Un d'ells ha aixecat certa polseguera pel que ella diu, o per ser més precisos, pel que ella imita el que diu una altra, amb playback. L'aspirant a actriu i ballarina, en una de les seves publicacions, va reproduir un rap de la cantant Alexandra Pérez, que fa tres anys va córrer com la pólvora a YouTube pels versos feministes que cantava. Uns versos on hi apareix una crítica indissimulada cap a la monarquia espanyola i la seva obsessió per fer rei el fill mascle, deixant les dones de la família de comparsa, de dona del rei o d'infanta. I cap a les moltes cases on per desgràcia, l'home es pensa que duu una corona posada i que té a les dones al seu servei: "Siendo el mismo ser, pero yo infravalorada, an difícil ver que son solo dos palabras: hombre o mujer, pero ambos la misma masa... ¿Por qué tú eres el rey y yo princesa barata? ¡Calla de una vez, vas a meter la pata! Pregúntaselo a él, parece tener respuestas, que la culpa es de esta sociedad enferma, enferma de poder, dinero y otros vicios. Pero en base a argumentos un tanto limitaditos, hablan de igualdad y derechos registrados".

Carla Vigo fa seves les paraules de Pérez i es llença a donar-ho tot davant la càmera, entonant els versos virals, compromesa com ho està amb el feminisme, els drets LGTBI, i carregant, quan ha calgut, contra partits polítics com Vox, que tant s'omplen la boca sobre el rei d'Espanya.

Que li passi el vídeo a la seva tieta. La lletra s'enganxa. No ens estranyaria que algun dia Letícia la taral·legi mentre Felip és per allà la vora amb la seva corona al cap. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat