Elionor torna a Espanya. La princesa reapareix a Oviedo la setmana que mig país s'ha escandalitzat per la seva absència el 12-O mentre participava de les festes LGTBI de l'internat de Gal·les. Torna pel concert previ a l'acte de lliurament dels Premis Princesa d'Astúries. Totes les mirades s'han fixat en l'adolescent, a una setmana de fer els 16 anys. 

I com dirien les àvies asturianes "ha pegado un estirón". Seran els talons de vertigen que, per una vegada, Letícia ha tolerat, serà pel vestit de gala lluny de la roba infantil habitual, serà per la maduresa d'haver volat del niu però la noia està canviada:

familia real oviedo efe

leonor fleipe efe

Elionor ha tornat, EFE

Segons la premsa asturiana el comentari generalitzat era que per primer cop la filla gran dels reis apareixia més alta que la filla petita. Sofia, que té un any menys és més robusta que la princesa però no té el permís matern per dur sabata alta així que les nenes apareixen a la mateixa alçada, fins i tot Elionor un pèl més alta.

El diari asturià El Comercio revela els comentaris de Felip i Letícia sobre el gran canvi de l'hereva:

"Letizia se encontró con un grupo de periodistas y se acercó a charlar con ellas. Un momento de confidencias en el que la heredera al trono y su madre desvelaron que la estancia en Gales estaba yendo 'muy bien', aunque con una pequeña añoranza: la comida.

Felipe terció entre risas: '¿Pero dónde va a comer mejor que en España? ¡Es imposible!'. Igual que medió cuando le comentaron a la Princesa que la veían más alta: 'Es que Leonor lleva tacones y Sofía no".

leonor talones oviedo gtres

sofia leonor asturias 2021 gtres

Sofia i Elionor, GTRES

La premsa rosa encantada del look rosa xiclet, una mica excessiu, de la princesa: "Leonor ha lucido un vestido que le sienta como un guante. Se trata de una pieza ideal, ajustada a la cintura, con mangas puffy y francesa y con escote en uve y silueta wrap, una de las favoritas de la Reina. La heredera ha lucido melena suelta pero no lisa y natural". (Jaleos)

En canvi la infanta Sofia ha encertat més amb el color, el blau típic de la bandera asturiana.

leonor oviedo efe

DL u497655 014

Sofia i Elionor, EFE/GTRES

La foto de les dues germanes deixa clar que Sofia, la petita, va amb sabata plana mentre la gran llueix talons. I que la princesa vista per darrere es confon amb la seva mare. Elionor, aleitziada. En una família on cada gest compta, el més ostensible és la relació de complicitat entre les dues noies.

Segons un altre mitjà present, Diez minutos, Sofia va agafar la  mà d'Elionor, a la que fa 2 mesos que no veu: "Un detalle cariñoso y sutil. Al concluir el posado oficial, al subir las escaleras larguísimas iban abriendo paso Felipe y Letizia y detrás sus hijas. En un momento del ascenso, Sofía se agarró del brazo de Leonor y así, cogidas la una a la otra, continuaron hasta el final de la escalera".

Sofia, més alta , menys sabata i més enyorada.