Mirin aquesta publicació del passat dissabte 7 d'octubre durant la jura de bandera de la princesa Elionor a l'acadèmia militar de Saragossa on l'hereva està fent la seva formació com a futura cap de les forces armades espanyoles:

"El Rey se dirige a los cadetes de la Academia General Militar, entre ellos la Princesa de Asturias, el día de su jura de Bandera: habéis adquirido un compromiso leal con nuestra Constitución; norma que garantiza la convivencia democrática y máxima expresión de nuestra unión", pregonen des de Casa Reial... Els hi faltava dir que no només el rey se dirige a los cadetes de la Academia General Militar, sinó que també ho ha fet Zarzuela i els palmeros que vetllen perquè la corona continuï sent igual d'hermètica que sempre. I és que Monarquía Confidencial acaba de constatar quin és un dels principals temors que tenen a la Casa Reial.

elionor jura bandera2
Elionor, a la jura de bandera / @CasaReal
elionor jura bandera3
Felip i Elionor, a la jura de bandera / @CasaReal
elionor jura bandera4
Elionor, a la jura de bandera / @CasaReal
elionor jura bandera5
Elionor, a la jura de bandera / @CasaReal

Explica el citat mitjà que tot i que Letícia i Felip estan encantats amb com li està anant a la seva filla en aquesta primera estada en una acadèmia militar ("“Leonor está muy adaptada e integrada en la Academia de Zaragoza”, va dir l'orgullosa mare de la criatura el passat dissabte), i que no només els reis, sinó els nous companys a l'acadèmia, pensen el mateix (un dels cadets de primer any que ha compartit classe i activitats amb la princesa durant aquest primer mes ha dit que “Leonor es una alumna más, cercana y risueña”), a Zarzuela continuen capficats amb una obsessió que els preocupa: que la imatge de la seva filla a Saragossa transcendeixi només l'estrictament necessari, i SEMPRE per voluntat expressa de la pròpia casa reial. Que traduït vindria a ser que no volen veure ni en pintura cap imatge de l'hereva que no toqui ni sentir cap comentari que pogués generar un daltabaix a la institució.

elionor jura bandera6
Elionor i alguns dels seus companys de l'Acadèmia Militar de Saragossa / @CasaReal
elionor jura bandera7
Elionor i alguns dels seus companys de l'Acadèmia Militar de Saragossa / @CasaReal

Aquesta preocupació la van poder satisfer durant els dos anys que la jove ha estat estudiant el batxillerat a l'internat de Gal·les, on gairebé ni s'ha vist a la filla dels reis, només el dia que va arribar i el dia que marxava després de graduar-se. Però ara, la preocupació ha anat a més: "preocupación que existe en los diferentes ejércitos ante la dificultad de controlar la posible filtración de fotos de Leonor en los centros de formación militar", diuen al mitjà. Neguit que augmentarà d'aquí a molt pocs dies, ja que el 31 d'octubre la filla de Felip i Letícia ja serà major d'edat. A Zarzuela són conscients que "desde que, el 17 de agosto, ingresó en la Academia de Zaragoza, ha pasado a ser la ‘alumna estrella’ del centro, y lo mismo ocurrirá en Marín y San Javier. En los tres ejércitos son conscientes del desafío que supone controlar la presencia de la princesa de Asturias, entre cientos de alumnos, ‘armados’ con un teléfono móvil con cámara de fotos y vídeo".

elionor jura bandera8
Elionor, a la jura de bandera, sota l'atenta mirada dels seus pares Felip i Letícia / @CasaReal

Temor entre els companys d'Elionor

De moment, Zarzuela ha pogut controlar tot el que passa a l'acadèmia i a què poden dir i què no poden dir la resta de cadets de primer curs. I la resposta és clara: no poden dir res de res, i molt menys, filtrar cap imatge de la princesa. De moment, ja s'ha confirmat les recomanacions, consells o directament, avisos a tenir en compte. Els cadets estan avisats que controlin les seves ànsies de notorietat, tal i com va confirmar un cadet company d'Elionor a l'esmentat mitjà: "según pudimos comprobar el sábado, los alumnos, que han sido advertidos por sus superiores, se mostraron temerosos ante los medios de comunicación y evitaron dar detalles de Leonor". Advertiments que han arribat als cadets, tal i com va revelar un d'ells: “No podemos decir nada, estamos avisados de evitar cualquier declaración que tenga que ver con su estancia aquí”... Sembla una advertència d'El Padrino... I més val que se la prenguin al peu de la lletra, que els tentacles de Zarzuela arriben molt lluny.