Dilluns 19 de setembre a Londres es produirà la mare de totes les reunions. Al funeral d'Elisabet II s'hi aplegaran tots els que remenen les cireres al Planeta. Emperadors, reis, presidents, caps d'Estat, sàtrapes, ningú amb poder s'ho vol perdre. Serà el comiat de la líder que portava més dècades al tron, respectada i estimada per la gran majoria. Fins i tot els poc monàrquics hi volen ser pel prestigi que dona tenir-hi una cadira reservada. Per això Joan Carles, el rei emèrit, exiliat al cul del món, en una illa de rics prop del Mar Roig, vol anar-hi. Buckingham el convida confiant que no hi aniria però a l'emèrit li han faltat mans per respondre que sí. El paperot és que hi anirà de bracet de la seva encara esposa, la reina Sofia, que el detesta i des que va marxar fa dos estius no el veu ni li parla. I a prop del seu fill el rei Felip amb qui va tenir una bronca descomunal al maig quan va visitar Zarzuela.

Rey Felipe disgustado GTRES
Felip, desesperat GTRES

Els detalls d'aquella bronca s'han anat coneixent de fonts extraoficials. Pilar Eyre va revelar una frase de Felip a Joan Carles: "Te hablo como rey y no como hijo". El fill va advertir a Joan Carles que no li havia donat permís per tornar a Espanya, a Sanxenxo de regates, pel xou que va muntar. Tenia el triple de premsa que qualsevol acte de Felip, va dedicar-se a menjar, beure i figurar i quan li van preguntar si es penedia d'alguna cosa va respondre "Yo, de qué" enfotent-se del mort i de qui el vetlla. Imatge crepuscular, lamentable, com el mafiós que evita la presó perquè el delicte ha prescrit. Ara Jaime Peñafiel revela a LOC noves frases que es van cridar pare i fill.

Juan Carlos España 2022 GTRES
Joan Carles Espanya 2022 GTRES

Peñafiel destapa noves dades de l'última baralla de pare i fill el maig: va durar 4 hores, la qualifica de "encerrona" i sap què li va respondre el pare al fill cridant-lo a un pam de la cara No me faltes al respeto que soy tu padre: "El 3 de agosto de 2020 lo echaron de La Zarzuela y de España. Ese día padre e hijo, Felipe y Don Juan Carlos, se vieron juntos. Luego, se encontraron el 23 de mayo de 2022, al regreso del Emérito después de cinco días en Sanxenxo, en el transcurso de una encerrona que Felipe le hizo en La Zarzuela durante cuatro horas, en las que lo humilló, advirtiéndole que le hablaba "no como hijo, sino como Jefe del Estado". "No me faltes al respeto. ¡Soy tu padre!", se le oyó gritar". Sofia i Letícia van demanar expressament no ser-hi presents. Així es detesten, s'odien a mort, pare i fill.

Juan Carlos y Felipe beso, ultimo acto conjunto 2020 GTRES
Joan Carles i Felip, últim acte junts gener 2020 GTRES

Felip i Joan Carles tornaran a un acte públic conjunt després de més de dos anys. Segons l'arxiu fotogràfic de la millor agència de notícies de Casa Reial, GTRES, l'última foto de pare i fill va ser durant un altre funeral, el de la germana del rei Joan Carles, la infanta Pilar, el 29 de gener de 2020. Després va arribar la pandèmia. Ha plogut. A Londres tornaran a un funeral junts, i potser hi torna a haver un petó a la galta. El petó de Judes.