Letizia i Felipe han intentat mostrar sempre un matrimoni sense fissures, però en els últims anys els gestos d'amor entre ells han estat insignificants, especialment des de la crisi que van passar el 2013 on la parella va estar a punt de trencar definitivament. De fet, els mitjans de comunicació ja parlaven de divorci. Experts a Casa Reial van ser els primers en destapar que alguna cosa succeïa entre les parets de Zarzuela.

Els Borbó sempre han complicat el regnat de Felipe i Letizia. Les malifetes de Juan Carlos i el cas Nóos van fer que la ciutadania perdés tota la confiança en la corona espanyola, tanmateix no van ser els motius reals de la seva crisi, però sí van incrementar els problemes, lògicament. Segons Jaime del Burgo, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. Un escàndol que es va tapar durant deu anys, però que tota la família era coneixedora d'aquest assumpte. Hi havia una llei del silenci.

Letizia Felipe premis princesa d'asturias
Letizia Felipe premis princesa d'asturias

Felipe i Letizia sempre han tingut molta tensió, i és que els seus criteris disten molt l'un de l'altre. Per exemple, la reina no volia que Leonor fes la formació militar, i per al rei era obligatòria. "Han estat dies sense parlar-se, cops de porta i crits i tot ha estat escoltat pel personal que treballa amb ells", va explicar a la revista Lecturas.

Letizia va marxar de casa i no tenia intencions de tornar

En aquella època Letizia i Felipe discutien massa. Les nenes eren molt petites i no sabien exactament que succeïa entre ells, però sabien que els seus pares no estaven bé. L'ambient era molt dolent. Molta tensió. Com ara, ambdós feien plans separats. Ell se n'anava amb els seus amics i ella amb les seves amigues, encara que també amb algun amic especial.

Cara Letizia petó Sonsoles GTRES
Cara Letizia petó Sonsoles GTRES

Hi va haver uns anys en què Letizia es va quedar sense el suport de la seva família. La seva germana Erik va morir i Telma estava molt dolguda amb ella per utilitzar-la per veure's amb Jaime del Burgo d'amagat. Per aquesta raó no li va quedar més que recolzar-se en una gran amiga.

En una ocasió, Felipe i Letizia van discutir moltíssim, fins al punt que la reina va estar a punt de demanar-li el divorci. No suportava ser a prop d'ell, i això que en Zarzuela no havia ni de trobar-se'l, però va decidir marxar uns dies a casa d'una amiga. Va agafar una petita bossa amb un parell de coses i es va anar corrent amb el seu escorta i el cotxe oficial. No pensava tornar. Es va anar plorant i molt enfadada.