D'entre les (moltes) opinions que s'han dit els darrers temps sobre la figura del rei Joan Carles, faltava per saber què en pensa d'ell algú que, quan era jove, el va conèixer de ben a prop: Alessandro Lequio. El col·laborador d'El programa de Ana Rosa és fill de la difunta Sandra Torlonia, al seu temps, filla de la infanta Beatriu i d'Alessandro Torlonia, i per extensió, cosina germana del rei emèrit. Vaja, que Lequio li pot dir 'tito' quan el veu.

mare alessandro lequio

Sandra Torlonia (@alessandrolequiosr)

El televisiu aristòcrata ha rememorat els seus anys d'adolescència quan el lligam amb la família reial espanyola era més estret que ara. El comte italià ha revelat uns comportaments sobre el rei fugat que han sorprès els seus companys de plató i els espectadors.

conde lequio

Alessandro Lequio (Telecinco)

Lequio ha confessat que la seva mare i el Borbó tenien una relació molt estreta quan ell tenia només 17 anys: "No existía el telefonito como ahora. Él llamaba y contestaba mi madre…y yo me dedicaba a escuchar la conversación para enterarme". Lequio parant l'orella. Tant, que en una d'aquestes trucades es va quedar amb els ulls com a taronges, en ser testimoni de primera mà d'una faceta desconeguda de qui en teoria, ja anava per la vida com un Casanova conqueridor, que anava de llit en llit de les seves amants i que els únics sentiments que sentia eren fruit de les pulsions de la seva bragueta: "Un día contesté yo al teléfono, me dijeron ‘hola qué tal, quiero hablar con doña Sandra’. Yo pregunté de parte de quién y me contesto ‘del Rey de España’". I què va passar quan li va passar el telèfon a la seva mare i ell es va posar a escoltar la conversa de estrangis? Que va sentir somicar Joan Carles de mala manera.

joan carles barba

Joan Carles (TVE)

"Empecé a escuchar al rey llorar como nunca por la novia que tenía en ese momento", ha explicat Lequio. "Era 1977, lloraba como un niño por su primer amor, ni yo lloraba así en esa época. No podía creerlo, se me cayó la mandíbula". La princesa está triste, ¿qué tendrá la princesa?, que es preguntava Rubén Darío. La princesa no ho sabem. Però el rei espanyol tenia mal d'amors. O d'una altra cosa. Per qui plorava? "Creo que era por Bárbara Rey, él se enamoraba como un loco". El nebot de Joan Carles no s'ha quedat aquí i ha compartit altres moments entranyables del campechano. Per exemple, al vaixell Fortuna, on el rei passava moltes hores navegant. Navegant... i fent de 'mirón' amb uns prismàtics, com si fos el freaky sortit del 4ºB amb el pit roig de tant apropar-se a la finestra espiant la veïna.

DL a00045815 003

Joan Carles al 'Fortuna' (GTRES)

Lequio recorda una experiència viscuda amb l'emèrit al famós iot: "He visto como en el Fortuna cogía los prismáticos para mirar el barco donde estaba su amigo con todas sus amiguitas, Marta Gayá incluida".

joan carles prismatics gtres

Joan Carles (GTRES)

Joan Carles bavejant mentre mirava les amiguitas, i sense adonar-se que arriba a la coberta la seva dona. Per sort per a ell, era allà un jove Lequio per avisar-lo oportunament: "De repente veo que la reina Sofía está llegando y le digo ‘tío Juanito, mira para allá’, entonces él miraba para otro lado mientras me decía ‘qué listo eres’". El comte ha afegit també unes valoracions que aquestes sí que se sabien de fa temps: "A mi tío siempre le han encantado las mujeres". No cal que ho juri. "Él ha tratado a todos los hijos de sus amantes como sus hijos y a todas las amantes les ha hecho sentir que eran sus mujeres"... Potser ha tractat tan bé a todos los hijos de sus amantes perquè potser algun d'ells era més que el hijo de su amante...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat