De la reina Letícia corren brames, rumors i notícies. Una que és inqüestionable és el seu habitual gest de mala educació en un acte important del protocol com el "brindis d'Estat'. Passen els anys i cada vegada que el rei Felip alça la copa en un sopar oficial, la reina fa el mateix mal gest: fa veure que es mulla els llavis i quan tothom fa un glop de cortesia ella es queda mirant els altres sense ingerir líquid. Té problemes d'alcoholisme en el passat?

leticia pedro sanchez brindis gtres

leticia brindis casa reial

GTRES

El llibre Letizia la reina impaciente dona la versió de Zarzuela sobre per què la reina no beu alcohol. Es remet a un viatge a Catalunya l'any 2015 quan els reis van visitar Sant Sadurní d'Anoia, les caves Freixenet. Pàgina 127: "El rey volvía con la reina a Cataluña cuando millones de catalanes pedían la independencia. El rey buscaba apoyo empresarial y publicitaba una bodega como muestra de agradecimiento. Un guía pidió a la reina que posara junto a unas botellas cubierta de polvo. La reina obedeció con su vestido rojo pero no bebió cava catalán. Podía ser un desaire o una opinión política". L'autor insinua que Letícia va fer boicot al cava per català.

leticia freixenet GTRES

GTRES

Tot va passar en plena eclosió del procés independentista i la reina es va negar en públic a beure cava del Penedès. Un empleat de Zarzuela va filtrar la raó que volien que es fes pública per no beure cava català: "La reina nunca bebe cuando la fotografían. No queda bien en las fotos y se arruina el maquillaje". Demà m'afaitaràs. Totes les reines, presidentes i primeres dames fan el gest de cortesia amb l'amfitrió de fer un glop i Letícia és la rara avis que es nega quan és al Penedès. 

leticia brindis GTRES

GTRES

Una cosa és no beure en un sopar i l'altra és negar-s'hi en unes caves que es guanyen la vida amb això. El que no queda bé a les fotos no és beure cava català. El que queda fatal és la catalanofòbia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat