La relació entre Telma Ortiz i Letizia s'ha desintegrat per complet. Una vegada unides en el dolor per la pèrdua d'Erika Ortiz, germana d'ambdues, el seu vincle s'ha esvaït gradualment. Malgrat que Telma solia visitar Letizia a Barcelona amb freqüència, s'ha revelat que aquests viatges no eren necessàriament per estar amb ella. De fet, Letizia li va sol·licitar un favor a Telma que, paradoxalment, va marcar el final de la seva relació: establir un matrimoni de conveniència amb Jaime del Burgo per poder tenir trobades privades sense aixecar sospites i continuar la seva infidelitat.

Telma va comprendre que la seva germana i el seu llavors parella l'estaven utilitzant. Es va trobar sent només una peça en el joc de la seva germana i el seu espòs, que estaven involucrat emocionalment l'un amb l'altre, mentre que ella era simplement un mitjà per a les seves finalitats. Això va generar l'enuig de Felipe cap a Telma per encobrir Letizia i ajudar-la en el seu engany. Telma es va sentir culpable per haver contribuït a aquesta situació, no només per Felipe, sinó també per les seves nebodes, Leonor i Sofia. Preveia que això desencadenaria en una separació i, eventualment, en una ruptura entre elles.

Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa
Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa

Letizia i Telma, enfrontades

Des que Telma es va divorciar de Jaime del Burgo, Letizia l'ha evitat per complet. Les aparicions públiques de les dues germanes juntes són pràcticament inexistents. Anteriorment, durant la Setmana Santa, solien passar temps juntes amb les seves filles, però ara fins i tot això ha desaparegut. Letizia ja no permet que Telma i les seves filles visitin Zarzuela, el palau reial, on solien quedar-se durant les seves visites. Telma gaudia de les instal·lacions del palau, com el gimnàs, la piscina, el cinema i l'hípica, sent aquest últim un passatemps compartit per la família reial. Tanmateix, ara se li ha negat per complet l'accés al palau. Sembla que Letizia ha tallat tots els llaços amb la seva germana i la seva família, convertint Zarzuela en un territori prohibit per a elles.

Telma Ortiz i Letizia
Telma Ortiz i Letizia