Davant la negativa dels grans canals espanyols, TV3 i IB3 han emès conjuntament el documental Las Cloacas de Interior el dimarts 18 de juliol. ETB ho farà el dimecres 19, després que la cadena basca en cancel·lés sobtadament l'emissió pel dia 12. TV3 el tornarà a emetre dissabte 22 de juliol a les 19:30h.

Tot plegat és el resultat d’un intent fallit que el conjunt d'espanyols puguin veure de primera mà la "guerra bruta" del Ministeri de l’Interior contra els dirigents independentistes.

Mediapro, la productora que s’encarrega del documental, volia que es fes una primera emissió en un dels canals estatals, i que després pogués passar a TV3 —aquí ja es va emetre el 30 Minuts de l’"Operació Catalunya"— però res d’això no ha estat possible. Han estat només els espectadors catalans, balears i bascos que han pogut veure el documental per televisió. Aquests, a més de les 1.600 persones que van assistir a la presentació al cinema Aribau de Barcelona.

Las Cloacas de Interior explica l’operació Catalunya a partir dels enregistraments entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, que va revelar el diari Público el mes de juny de 2016. Ho fa a través de diversos testimonis, entre ells dos comissaris i un sergent de la guàrdia civil, que revelen "una xarxa d'interessos i corrupteles que va més enllà de la persecució als enemics polítics, que configura una trama de favoritismes i corrupteles que implica policies, jutges, fiscals i empresaris". 

Des del cas Trias, passant per la família Pujol, Victoria Álvarez, Javier López Madrid el Compi yogui, fins a la UDEF. Tot l’entramat es pot veure ara també al canal de Youtube de Mediapro, que ha penjat el documental.