L’empresa Renova ha posat xifres a un costum que, segons sembla, està molt estès en la societat catalana: un 91% dels catalans fa servir el seu smartphone en el moment que va al WC.

A l’informe Estudio Renova sobre l’ús del telèfon mòbil al WC, l’empresa ha detallat que els catalans se situen per sota de la mitjana espanyola en ús d’aquests dispositius, situada en un 92%.

Alhora, segons aquest estudi, un 31% de les dones catalanes s’han fet una selfie al bany en els últims dotze mesos i un 33% d’homes, per sobre de la mitjana espanyola d’un 28%.  Renova també ha explicat que els catalans són al capdavant de ciutadans que únicament fan servir el seu smartphone en cas de disposar de wifi.

Però no només es fa servir el dispositiu mòbil en aquest espai: un 7% de catalans opten per llegir un llibre, un 14% revistes, i un 19% llegeixen prospectes mèdics.

Per apps, les més utilitzades són el Facebook i el Whatsapp (21%), Google (11%) i Intagram (10%). Whatsapp i Facebook són les aplicacions preferides dels menors de 30 anys i els majors de 60 anys són els que més truquen des del bany.

Al capdavant d’aquest rànquing hi ha els extremenys amb un 97%, els valencians i vascos amb un 95%, i els andalusos amb un 94%. Al capdavall del podi trobem a Cantabria 74% i Navarra 71%.