L'autòpsia ha certificat que la causa de la mort de la nena de 4 anys divendres en la piscina municipal de Ripoll va ser l'ofegament.

La nena de 4 anys va morir divendres a la piscina municipal de Ripoll durant una activitat escolar de natació. La menor, alumna de l'escola Pirineu de Campdevànol (Ripollès), feia un curset de natació amb altres nens de la seva classe. Cap a quarts de dotze, quan els monitors ja recollien, s'han adonat que la petita no era amb el grup i l'han vist surant a la piscina. Els fets van tenir lloc quan hi havia fins a cinc professors i quatre monitors socorristes, que no van veure com la nena s'ofegava.

Els serveis d'emergència van rebre l'alerta a les 11.49 del matí i fins al lloc, situat al carrer Concepció Ducloux, s'hi van desplaçar Mossos d'Esquadra, Policia Local i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Quan hi van arribar, però, no van poder fer res per salvar la vida de la petita. 

De fet, el SEM es van desplaçar fins al lloc amb dues ambulàncies i un helicòpter i els efectius han practicat durant llarga estona maniobres de reanimació a la nena sense èxit. El SEM també havia activat un equip de psicòlegs per poder atendre els familiars de la víctima, els monitors de la piscina i els professors de l'escola.

En el moment de l'incident, cinc professors i quatre monitors amb titulació de socorrisme es trobaven a la piscina, juntament amb diversos usuaris. Fins i tot, alguns d'ells amb formació mèdica van col·laborar en els primers auxilis. Així ho ha assegurat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha dit que "lamentablement, no sabem perquè, ningú s'ha adonat d'aquesta fatal circumstància. Ningú no ha vist res, ni sentits crits ni cap moviment d'aigua". 

El Departament d'Ensenyament, el Consell Comarcal del Ripollès, el Consell Esportiu de la comarca i els Ajuntaments de Ripoll i Campdevànol van emetre un comunicat conjunt on es mostren "consternats" per la mort de la petita. Les cinc institucions han traslladat el condol a la família i a la comunitat educativa.