Un cop més, aquesta vegada envoltat dels màxims comandaments i responsables polítics, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha exigit avui que, davant el "futur esperançador" que afronta Catalunya, es deixi els Mossos d'Esquadra "fora del debat polític i les controvèrsies partidistes" i es preservi el seu paper com a garants de la seguretat d'una societat democràtica i lliure.

Jané ha fet aquesta petició a l'acte central del Dia de les Esquadres en presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; i el fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada, entre d'altres.

El conseller d'Interior ha reclamat  "preservar" el seu paper "com a garants d'una Catalunya cada dia més segura" on la societat estigui presidida per valors com "la democràcia i la llibertat".

La junta de seguretat

Jané ha insistit, a més, a demanar que se celebri amb urgència una Junta de Seguretat a Catalunya, que no es reuneix des del 2009 i, en aquest sentit, ha revelat que als últims dies ha proposat al Ministeri d'Interior cinc possibles dates per convocar aquesta cimera, que veu "urgent i necessària".

"Si hi ha voluntat política, s'hauria de convocar ja, però els dies i els mesos van passant i la resposta sobre la data, de moment, no arriba", ha lamentat.