L'organització independentista Crida per la Democràcia, vinculada a Òmnium Cultural, ha denunciat en un vídeo les difamacions contra l'independentisme realitzades pels mitjans de comunicació espanyols en relació als atemptats terroristes a Catalunya.

En un vídeo fet públic avui Twitter, Crida per la Democràcia fa un recull de notícies publicades per diversos mitjans de comunicació de Madrid en què es relaciona l'independentisme amb els episodis terroristes viscuts a Barcelona i Cambrils.

"La guerra bruta de l'Estat no s'atura ni després d'una tragèdia. Aprofiten qualsevol ocasió (...) Han intentat aprofitar la tragèdia per frenar el referèndum", ha exposat l'organització en el vídeo, en què es recull fragments de notícies i opinions aparegudes en mitjans com El País, El Mundo, ABC i La Sexta. Crida per la Democràcia titlla alguns dels seus titulars "d'infoxicació" i de ser "falsos".

Crida per la Democràcia és una campanya a favor del referèndum sobre la independència de Catalunya. Aquesta iniciativa, vinculada a Òmnium Cultural, s'encarrega de defensar la consulta i de denunciar la guerra bruta de l'Estat davant el camí independentista que ha emprès el Govern de Junts pel Sí.