La Cup-Poble Actiu ha denunciat aquest dimarts despeses “poc ètiques” de més de 20.000 euros que consellers i alts càrrecs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona van carregar a l’entitat pública des del 2016. Entre aquestes despeses, hi ha dinars a locals exclusius, viatges i reunions.

Tal com avança elDiario.es, la formació denuncia aquestes pràctiques dutes a terme per representants de diferents grups polítics que passaven les factures a la institució o, directament, gaudien de targetes Visa amb càrrec a l’AMB. Entre els establiments on s’han fet les despeses, hi ha locals exclusius com el restaurant Set Portes, el del Reial Club de Polo de Barcelona, o Can Domingo de Sant Just Desvern.

En concret, tres alts càrrecs de la institució disposen d’una targeta de crèdit pròpia. Es tracta del vicepresident i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón (PSC), el vicepresident de Transport i Mobilitat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda (PSC), i el gerent de l'entitat supramunicipal, Ramon M. Torra. Les seves despeses són de 12.700 euros, dedicats a dinars i viatges. 

A més, segons els detalls aconseguits pel grup, que va reclamar aquesta informació, Entesa (Barcelona en Comú) va passar factures per valor de 3.806 euros, el PDeCAT de 3.657 euros, el PP de 213 euros i el PSC de 43 euros. Això suma uns 7.719 euros de fons públics, a banda de les dietes i subvencions que els grups ja reben per dedicar a aquestes despeses.

La CUP-Poble Actiu titlla aquestes despeses d’"excessives, injustificades i fora de lloc". Segons asseguren, els pagaments són "poc ètics" i són la mostra d’unes "males pràctiques continuades blindades pels mecanismes institucionals i l'opacitat de certes administracions".