L'alcaldessa de Berga (Barcelona), Montse Venturós (CUP), ha celebrat aquest dimecres l'arxivament de la causa judicial oberta contra ella per un presumpte delicte electoral en no retirar l'estelada de l'Ajuntament.

En declaracions als periodistes després de conèixer-se l'acte, ha afirmat que aquesta decisió de la justícia marqui un precedent positiu enfront de les "absurditats" que fa l'Estat per combatre el procés sobiranista. Venturós ha criticat l'Estat per considerar que apel·la a la via judicial per lluitar contra la independència de Catalunya quan hauria d'apel·lar a la via política perquè és un "conflicte estrictament polític".

L'alcaldessa creu que la sentència acredita que la seva decisió de no retirar l'estelada no era per motius propagandístics, sinó pel fet que la presència de la bandera independentista obeïa a "la voluntat popular". Venturós ha contemplat que la Fiscalia recorri l'arxivament i que la causa vagi a instàncies superiors, i ho ha atribuït a la voluntat de l'Estat de fer "batudes judicials contra administracions públiques catalanes".