Les xarxes socials s'han omplert de crítiques contra Julian Assange, el fundador de Wikileaks, després que aquest hagués defensat el dret d'autodeterminació dels catalans i critiqués la intervenció de la Guàrdia Civil a El Vallenc. El nivell d'intervencions ha estat tan alt que ha arribat a ser Trending Topic.

En l'estela d'Arturo Pérez-Reverte, que ha qualificat a Assange de "perfecto idiota", nombroses piulades es limiten a insults: "Perfect idiot", "idiota", "memo", "tonto", "gilipollas", "delincuente", "clown"... Molts  fins i tot que es critiqui durament el fet que hagi estat tancat a l'ambaixada de l'Equador a Londres, on gaudeix d'asil polític per por a que se l'extraditi als Estats Units des de la Gran Bretanya (podria ser condemnat a llargues penes de presó per filtrar documents de la CIA).

Moltes altres piulades tendeixen a desacreditar al fundador de WikiLeaks, fins i tot acusant-lo de ser defensor de Le Pen o de Trump, o recuperant l'acusació d'abusos sexuals que li va fer la justícia sueca i que ell ha acusat de ser un muntatge.

I també hi ha els que reclamen mesures contundents contra Assange per les seves declaracions:

El director d'El Periódico, Enric Hernández, ha criticat el fet que Assange escrigués la piulada en català i ha suposat que hi havia algú del món sobiranista col·laborant amb ell. David Fernández, de la CUP, ha replicat tot demostrant que la piulada correspon exactament a la traducció que dóna el Google Translate a un text en anglès.

Les declaracions d'Assange han remogut els fonaments del nacionalisme espanyol. "Tio, tu antes molabas", diu senzillament una piulada.