La Unió Europea segueix insistint en el diàleg, fins i tot després de l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural ahir al vespre. El comissari europeu d'Assumptes Econòmics, Pierre Moscovici, ha insistit en la via del diàleg per a solucionar el conflicte entre els governs català i espanyol.

El comissari ha insistit en la idea que Brussel·les no imposarà una mediació, que haurien de sol·licitar les dues parts. "No som nosaltres els que podem imposar una mediació. Perquè hi hagi una mediació els actors, és a dir, Madrid i Barcelona, ho han de demanar", ha exposat Moscovici en una entrevista a l'emissora de ràdio France Info.

Sobre un possible augment de la tensió arran d'una possible aplicació de l'article 155, el responsable europeu d'Assumptes Econòmics ha estat contundent: "La violència i l'enfrontament no condueixen enlloc. La solució ha de ser el diàleg". Un diàleg que ha de ser "inventiu" i "fraternal".

Molta atenció a la UE

Ha afirmat que des de la Comissió Europea estan "extremadament atents" i que "no és bo que aquesta situació perduri, tampoc des del punt de vista econòmic".

Moscovici ha indicat que el dret "incontestablement" està del costat de l'Estat espanyol. Però al mateix temps -ha dit-, "la violència no és la resposta a un problema que turmenta, que divideix la població catalana. Cal escoltar i la resposta és el diàleg".