La Universitat Catalana d'Estiu tanca una nova edició a Prada (Conflent) amb unes xifres de participació semblants a l'any anterior. La universitat d'enguany no ha vist com queia la participació dels actes, cursos i jornades, tot i l'anul·lació de molts esdeveniments polítics i institucionals arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En declaracions als mitjans, Casassas ha lamentat que els atemptats a Catalunya de la setmana passada hagin condicionat la presència de polítics del país. S’han cancel·lat actes en què havien d’assistir alguns consellers del Govern, com Jordi Turull i Raül Romeva, i d’altres organitzats pels partits polítics, com els esdeveniments de la Fundació Josep Irla, en què havien de participar diversos representants d’ERC. “Hem vist es reduïa la representació política i això ha suposat una reducció dels actes amb presència institucional”, ha exposat Casassas. Tot i això, l'UCE ha optat per no cancel·lar els actes.

L’edició d’enguany s’ha centrat en tres grans qüestions: el procés independentista, l’enfortiment de les relacions en els Països Catalans i el futur de Catalunya en la Unió Europea. Pel que fa a la situació política, s’ha debatut sobre la separació de poders a l’estat espanyol, el referèndum de l’1-O i l’escenari posterior a la votació.

Crítiques sobre el finançament

El rector de la Universitat Catalana d’Estiu, Jordi Casassas, ha comunicat a la consellera Meritxell Borràs, que avui ha participat en la cloenda, el seu malestar pel finançament incert de l’edició d’enguany. “Un mes i mig abans no sabíem si anàvem a obrir les portes”, ha exposat Casassas en presència de la consellera. “No podem programar amb perspectiva i fer suficient publicitat”, ha insistit el president de la Fundació UCE, Joandomènec Ros. Borràs n’ha pres nota.

657 alumnes

Segons apunten des de l’UCE, l’assistència a l’edició d’enguany s’ha mantingut semblant a les xifres de l’any passat: hi han participat 657 alumnes, 24 menys que fa un any. El principal canvi que s’ha produït respecte l’edició de 2016, segons ha comunicat el mateix Casassas, és que ha augmentat el nombre d’alumnes que han passat tota la setmana a la universitat. Concretament, tres de cada quatre alumnes hi han passat tots els dies.

Pel que fa a la procedència de l'alumnat, un 71% han vingut del Principat, seguit de la Catalunya Nord i del País Valencià, amb 9,3% i 7,7% respectivament.