El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha assegurat que el Govern català posarà els Mossos d'Esquadra a disposició per garantir la millor atenció possible als ciutadans. Ho ha fet en una roda de premsa posterior a la reunió d'urgència en què també han participat els consellers Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn.

Turull també ha explicat que s'ha enviat un requeriment al comitè de vaga perquè es torni a votar la proposta de mediació en assemblea, a la vegada que ha demanat a Aena que doni més informació als usuaris de l'aeroport. "En una situació com aquesta, la informació és bàsica", ha dit.

Turull no ha estat l'únic que ha demanat que es repeteixi la votació d'ahir. Aquest matí, la consellera de Treball, Dolors Bassa, també ho ha fet. Dilluns només van votar 176 dels 405 treballadors, i es van votar 4 opcions enlloc de decidir 'sí' o 'no' a la proposta de la Generalitat.

El conseller de la Presidència també ha destacat la "paciència" dels usuaris del Prat i ha remarcat que és "inadmissible que es vegin obligats a ser a l'aeroport amb 5 hores d'anticipació; això demostra la seva actitud exemplar".

Finament ha volgut destacar que la reunió d'avui del comitè de crisi amb la presència del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, és "una prova de la responsabilitat de l'Estat".