El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha lamentat aquest divendres les declaracions de l’exministre d'Afers Estrangers José Manuel García-Margallo, i ha assegurat que l’Estat ho està fent “rematadament malament”.

La polèmica ha sorgit arran de les declaracions de Margallo, en les quals va assegurar que l’Estat va demanar a països de tot el món que es posicionessin contra Catalunya. Aquest divendres l’exministre ha donat explicacions a Rac1 i ha assegurat que l’únic que es va fer va ser “demanar comprensió” cap a la posició d’Espanya.

Davant aquestes declaracions, Turull ha destacat: “El senyor Margallo va començar rient-se del procés –dient que Catalunya vagaria per l’espai sense ser reconeguda– i ara ha hagut d’arrossegar-se com un llimac” per tal de desacreditar el procés independentista.

Turull considera que les paraules de Margallo responen a la “desesperació” de l’Estat. “Patim aquí les clavegueres de l’Estat contra el procés, i ara potser hem de patir les clavegueres exteriors”. Tot i això, des de Junts pel Sí consideren que estan fent “les coses ben fetes” i que, per tant, no cauran "en la provocació”.